9.7.11

Kerumov Split diže spomenik Tudjmanu


O.T. U Hrvatskoj gledaju 90-e da su oni "branili" svoju zemlju od tzv. Srbijanaca...
Ali ako vi želite da udjemo u evropsku uniju zar nije bitno i šta komšija misli o spomenicima koji dižete... 
Kako će se osećati ti Srbi koje privlačite hiljadama bilborda u Srbiji, da odu u lepu vašu zemlju kada vide da ste digli spomenik zahvalnice ratnom zločincu. Rat je rat, svi su krivi koji su bili na komandnoj odgovornosti a dotični kome dižete spomenik je jedna od karika što nam se bivša država i raspala. 

Da nije sve tako crno kod komšija pokazuju Hrvatski pravosudni organi.
Opštinski sud u Splitu 08.07.2011. je prvostepeno osudio Antonija Vujčića (24) na četiri meseca zatvora zbog postavljanja transparenta na nadvožnjaku (Srbe na vrbe).

Spomenik Tuđmanu biće podignut na splitskoj Rivi, pod imenom "Nezavisnost" što je prvi put da se na tom mestu podiže spomenik, dok će spomenik "Mir" papi Jovanu Pavlu Drugom biti podignut ispred palate splitskog biskupa.   
Uz to će biti podignut i spomenik "Sloboda", s likovima zaslužnim za nezavisnost Hrvatske, i to ispred crkve Svetog Franje.
Sve ovo je odlučilo danas (08.07.2011) Splitsko Gradsko veće.

Inače ovo nije jedina stvar što će nositi ime Tudjmana, naime u Čapljini, Dubrovniku i Osijeku mostovi nose imena bivšeg vrhovnog komandanta RH, dve osnovne škole nose njegovo ime u  Belom Manastiru i Ličkom Osiku itd... 

Zanimljivo je da je nedavno gradonačelnik Splita najavio da će inicirati gradnju najvećeg kipa Isusa Hrista na svetu, i to na brdu Marjan iznad Splita, na mestu gde je nekada pisalo "Tito". 
 Dakle ako se sve ovo bude ostvarilo, Split će ubrzo postati jedno veliko gradilište spomenika... 


Prema rečima Keruma, Isusov kip biće visok 39 metara, odnosno dva mestra viši od brazilskog u Rio de Žaneiru, koji je visok 37 metara.

Odluka o gradnji spomenika doneta je na predlog komisije za imenovanje ulica, trgova i spomenika, a inicirao je gradonačelnik Željko Kerum. Ujedno biznismen i milioner. 

 Da podsetimo neke predjašnje izjave pomenutog gradonačelnika pa vi prosudite šta on misli o Srbima, Hrvatima i uopšte njihovoj/našoj saradnji... 


 





Poseban njegov biser je video u kojem govori da vozi 190 i da mu je to normalna/bezbedna vožnja...
(pokazuje vlasti da mu ne mogu ništa, ne razumem.. šta je u radila policija po ovom pitanju ?!)



U Srbiji nema ni jedne ulice, trga, škole, mosta sa imenom Slobodana Miloševića, Ratka Mladića, Karadžića, i svih tih drugih komandanata, generala koji su dobro ili loše radili za svoju zemlju. Sigurno postoji ne mali broj gradjana koji bi podržao neki naziv ali se naši trude da vode pomirljivu politiku i ne nerviraju susede. 
I njima bi preporučio isto...

No comments:

Post a Comment