19.5.11

Stop bahatosti policije u saobraćaju


Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac su neki od većih gradova Srbije koji su prerasli od nekada mirnih varošica u jako urbane gradove od 200 i više hiljada ljudi. Koliko ljudi toliko ćudi lepo kaže poslovica....
Policiju veći deo populacije ne voli, neko ima razloga, neko ih jednostavno zbog raznih što tačnih što netačnih priča... 

U ovom tekstu želim da izrazim moju želju da gradske vlasti ili šefovi službenih lica koja počine prekršaj, da ta ista koja upravljaju tim vozilima ili ostave negde vozilo na nepropisnom mestu, počnu da budu kažnjavana da to ne bi radili i dalje u budućnosti. Logično je da neće da se policajci javljaju šefovima kako su ludovali po gradu, ali s vremena na vreme neki od njih bude snimljen a od kažnjavanja uglavnom ne bude ništa! (novine, televizija, internet mreže - facebook, youtube itd). 

Da li je za sve nas u saobraćaju zakon isti ?

Ako jeste zašto skoro svaki dan vidim policiju kako pred raskrsnicom pale rotaciju da bi je posle predjene raskrsnice (na crveno naravno) ugasili tu rotaciju ??
Ako jeste zašto je ovaj dotični policajac na snimku stoji na pešačkom prelazu 
sa službenim automobilom da bi kasnije prošao kroz crveno na raskrsnici ?Ako jeste gde to piše da policajci mogu da parkiraju svoja službena vozila bilo gde po gradu ? 


Napretkom tehnologije skoro svi gradjani imaju mobilne telefone sa kamerom pa je veća šansa da se snimi ovakva bahatost, a takodje napretkom tehnologije i rezolucije snimaka će se lepo videti i broj tablica policijskog automobila pa interna policijska kontrola vrlo lako može da pronadje policajca koji je to i to radio. 
Još da su te kontrole živahne kao i ti policajci koji obilaze pod punim linijama bez rotacija ili proleću bespotrebno kroz crvena sa rotacijama....

Znam da ovaj tekst neće promeniti nešto puno ali možda neko vidi ko može da reši tu petlju, da kad se ovako nešto desi, da se krivci za to kazne kao i svako drugo civilno lice koje je počinilo saobraćajni prekršaj.

No comments:

Post a Comment