19.5.11

Ferrari Superamerica 45


Klijent : "Hoću da kupim Ferrari! "
Šalteruša : "U redu, čekanje na njega je minimum godina ako ste prethodno kupovali kod nas."
Klijent : "U redu, ali ja hoću jedinstveni Ferrari, koji će se izraditi u samo jednom primerku .
Pare nisu problem."
  
 
 Ovako verovatno protiču razgovori izmedju ljudi sa automobilskom markom Ferrari koji su u zadnje vreme krenuli da prave specijalne automobile po narudžbini...
 

Dakle ovaj put model se zove Super America 45 (kupac je iz Amerike tako da možda to ima veze...)
Samo se par detalja pojavilo u medijima u vezi sa ovim automobilom.
Zna se da  je motor 6.0l, V 12 i da je ovaj model u stvari opsežna nadgradnja Ferarija 599.

Kupac je Peter S.Kalikow poznati njujorški biznismen, koji ima jednu od vodećih firmi za nekretnine u tom gradu. Takodje pasionirani ljubitelj kola i vlasnik poveće kolekcije Ferarijevih starih modela.
Zapravo ovo mu nije prvi put da naručuje jedinstveni Ferrari, u svojoj kolekciji već ima model 612 Kappa koji se dosta razlikuje od standardnog 612 modela.


 
Model Superamerica 45 će Kalikow "dobiti" (niko ne zna koliko je iskeširao)  na datum kada je pre 45 godina postao Ferrarijeva mušterija. 
Šta li će tek da pazari za 50ti rodjendan ostaje tek da se vidi... 
Lepo je što se Ferrari brine prema svojim vernim mušterija, ali nadam se da neće nastaviti ovaj trend proizvodnje totalno "jedinstvenih" / prototip automobila u seriji od par komada, jer ih posle niko neće pohvatati kada budu izbacivali 50 automobila godišnje a svaki je različit u nečemu. 

U Srbiji ova marka će zauvek biti ekskluzivitet (zbog slabog finansijskog statusa) pa su jako retke šanse da se vidi nekad neki model Ferrari-ja na našim ulicama, a tek šanse da se sretnu dva ista Ferrarija u Srbiji, skoro da i ne postoje.

No comments:

Post a Comment