6.5.11

70 evra po čoveku od Telekoma


Za razliku od više nego bednih 25eur, koliko je gradjanstvo dobilo prodajom akcija Nis-a i Aerodroma, Blic je izračunao da će gradjanstvo dobiti 70 evra, za akcije Telekoma koje bi trebalo uskoro biti podeljene.


Kako piše "Blic" u naredna dva meseca oko 4,8 miliona građana ima pravo da dobije ukupno 15 odsto akcija ove kompanije, čija je vrednost oko 365 miliona evra.
"Računica pokazuje da će vrednost paketa koje će dobiti građani iznositi 70 evra, jer će sumu od 365 miliona podeliti 4,8 miliona građana.


Međutim, pitanje je kako će se cena deonica kretati na berzi, gde će ona verovatno biti niža. Ovo je početna cena, a pravu će odrediti tržište", objašnjava za "
Blic" Nenad Grujaničić iz brokerske kuće "Sinteza".

Opet sve to zajedno dovodi do računice od jedva 100 evra za sve akcije koje će gradjani Srbije dobiti, a sa rasprodatim najjačim državnim firmama ne postoji ni teorija da dodjemo do magične cifre od 1000 evra dobijenih  na akcijama što je obećavao Dinkić. 
Srećom pa on nije zadužen za prodaju Telekoma inače gradjani bi umesto tih 70 dobili opet po 20 evra kao i od Nisa... 
Mada opet Infoverzum kao i veći deo srpske javnosti nije za prodaju najprofitabilnije srpske firme, a to će shvatiti i ovi koji su za prodaju, kada naša demokratski izabrana vlast pare potroši na isplaćivanje sadašnjih kreditnih rata, a posle stižu nove rate, a tad neće biti ni  para a ni Telekoma koji ima godišnji prihod od 170 miliona evra,

No comments:

Post a Comment