7.9.11

Poginuo prvi tim hokejaškog kluba Lokomotiva


 Ruski putnički avion "Jak-42" srušio se danas kod Jaroslavlja. U nesreći je poginulo 43 osobe, među kojima su bili hokejaši "Lokomotive", samo jedna osoba, član posade je preživeo. Jedan od hokejaša je preživeo pad aviona međutim sa preko 80% opekotina, podlegao je povredama 12.9. u bolnici u Moskvi. 

"Ovo je najmračniji dan u istoriji našeg sporta. Ovo nije samo ruska tragedija, Lokomotiv je imao igrače i trenere iz 10 zemalja. Ovo je strašna tragedija za svetski hokej na ledu", rekao je Rene Fasel, predsednik Međunarodne hokejaške federacije (IHL).


Vest je potvrdilo rusko Ministarstvo za vanredne situacije koje je navelo da se u avionu nalazilo ukupno 45 osoba, od kojih 37 putnika i osam članova posade.



Prema prvim izveštajima, avion se zapalio odmah po poletanju i pao dva kilometra od aerodroma Tunošna (gde je trebao da izvrši vanredno sletanje), dok su neki delovi aviona završili u reci Volgi.






Članovi tima Lokomotiv putovali su u Minsk gde je trebalo da igraju svoju prvu utakmicu ove sezone u okviru Kontinentalne hokejaške lige u kojoj su Rusija, Belorusija, Kazahstan, Letonija i Švedska.

Istraga je u toku koja će pokazati čija je bila krivica, mada već postoje sumnje na avion ili teroristički akt, jer određeni izvori tvrde da se zapalio skoro odmah pri poletanju...

No comments:

Post a Comment