23.4.11

Derbi odlučio titulu


Posle vesti da je Partizan osvojio titulu NLB lige stižu lepe vesti za sve Partizanovce i iz fudbalskog dela ovog velikog sportskog društva.

Fudbaleri Partizana su pobedili "večitog rivala" Crvenu Zvezdu sa minimalnom razlikom od 1:0.
Bio je to 140. večiti derbi. Partizan ima vodjstvo na tabeli u odnosu na Zvezdu od 3 boda. 
Čovek odluke na stadionu Partizana kao i u kupu Srbije bio je Princ Tejgo koji je mrežu Bobana Bajkovića pogodio u 62. minutu nakon loše odbrane crveno-belih.
 
Do kraja Superlige ostalo je šest kola, ali crno-beli imaju pravo na poraz, jer Crvenoj zvezdi beže tri boda (uz bolji skor u međusobnom duelu), Vojvodini duplo više...

Partizan je nadomak četvrte uzastopne titule što niko nije postigao u SFRJ, SRJ, SCG, Srbiji...


"Sve je presudilo - naš kvalitet, navijači, naši igrači. Utakmica je bila dinamična, odigrali smo onako kako smo hteli", pomalo nepovezano, zbog jakih emocija koje su ga okovale, pričao je Stanojević posle utakmice u kameru RTS.
"U Kupu smo ih izbacili, sada opet pobedili. Mi pričamo na terenu, ne napolju. Skromni smo, imamo fantastičan karakter", dodao je mladi stručnjak.

"Moje mišljenje je da crno-beli nisu igrali bolje, nego da su bili agresivniji i da su mnogo više želeli pobedu. U principu naše prvo poluvreme nije bilo loše", smatra Prosinečki.  
Pa ako nisu igrali ništa bolje zašto su Zvezdini puleni izgubili utakmicu a verovatno i titulu?

No comments:

Post a Comment