4.8.11

Mitrovic se naljutio na Hrvate


Željko Mitrović, vlasnik televizije Pink i još dosta drugih televizija i firmi u regionu (i svetu) se žestoko naljutio na hrvate. 
Oni su mu naime zaplenili jahtu jer (ni oni sami ne mogu da objasne) i tražili su od njega otkup 2 miliona evra. Što je on odbio.

I onda su oglasili njegovu jahtu na prodaju, bez sudjenja o tom prekršaju koji je navodno prekršio taj kapetan hrvatske nacionalnosti, koji je i upravljao jahtom u tom trenutku (a Mitrović nije ni bio na jahti)... (dakle - ulje na vatru)

Mitrović za upravljačem nekadašnje jahte 

Rekao je da mu je to hvala što je više nego ostale televizije puštao hrvatsku muziku i kinematografiju na njegovim televizijama... i da dok je Jadranka Kosor na vlasti da njegova noga neće kročiti u Hrvatsku. Izjavio je da je ovo bila "klasična otimačina srpske imovine".

Naime Mišković je izjavio da je zabranio svim svojim televizijama u Srbiji i regionu da puštaju reklame hrvatskog primorja, ukidanje hrvatske muzike i kinematografije u svih pet zemalja, u kojima Pink ima svoje televizije" i "posebna briga o kontroli kvaliteta hrvatskih proizvoda u zemljama van Hrvatske".

Jeste da je ovo pomalo kontraverzna odluka što je odmah  i primetiilo udruženje novinara srbije (UNS) koje se uz NUNS oglasilo povodom ovog incidenta.

UNS naglašava da namere i postupci Željka Mitrovića predstavljaju kršenje zakona o javnom informisanju i oglašavanju, i očekuje reakciju nadležnih organa, a Mitrovića poziva da odustane od svojih namera. 

Mada opet njegova je televizija. U zakonu ne piše koliko se minimalno mora puštati hrvatske muzike na dan da bi imao nacionalnu frekvenciju. 

Videćemo kako će se ovo završiti, ali blokadom hrvatskih muzičkih autora/izvdjača da se pojavljuju u emisijama, ti autori će izgubiti (na duže staze) dosta veliku publiku i potencijalni novac od nastupa na koncertima.  

No comments:

Post a Comment