20.5.11

Telekom Srbija lopovi nevidjeni (mts 3g)


Ukratko iz teksta dole ako vam baš treba neki 3g internet zaobidjite Telekom u širokom luku, kradu vam protok nekim njihovim zaokruživanjem i umesto 6gb u teoriji ne iskoristite ni 4gb protoka. Uz to vam daju aplikaciju koja daje lažno stanje i naravno prekoračenje vam žestoko naplate...

Tekst ispod je mail koji sam poslao svim firmama partnerima koji saradjuju sa Telekomom Srbija (mts) u vezi pružanja 3g interneta, uz prodaju laptopova...
 
"Poštovane firme koje dajete mts 3g usluge uz kupljene laptopove.
Šaljem vam ovaj javni apel jer je bukvalno hiljade korisnika oštećeno od strane Telekoma Srbije koji sve svaljuje na Vaše firme jer Telekomovi radnici kažu da Vi korisnike niste dobro „uputili“.

Dakle da bi ste izbegli moguće tužbe a sigurno gubljenje korisnika, molim vas da svaki put kada prodajete laptop sa mts 3g paketom OBAVEZNO uputite korisnika kako se proverava račun, tj. koliko je potrošeno besplatnih megabajta a to možete učiniti na sledeći način:

Dakle objasnite ili odštampajte uputstvo da sem čuvene „aplikacije“ koja se instalira sa 3g modema i daje lažne podatke postoji i način da se kartica izvadi iz uredjaja, ubaci u bilo koji telefon i na poziv *797# provere trenutno potrošeno stanje megabajta po Telekomu.

Ja sam to saznao na teži način kada mi je posle godinu i po dana tačnih računa, došao račun od 7000din dakle 5500 din preko osnovnog računa, ubedjen da nisam prešao besplatne megabajte jer aplikacija nije pogrešila tih godinu i po dana.

Svi radnici Telekoma Srbije sa kojima sam razgovarao (call centar, dve poslovnice) znaju da aplikacija greši, ne znaju zašto nije promenjena, i NE ZNAJU za koliko procenata greši."
- Na pitanje pa što je app. uopšte modemu dobih odgovor da je njihova samo ikonica a ne i aplikacija. ?! 
Izbegavanje odgovora da, u tome su postali majstori... -
"Opet ostaje misterija (i na toj magli zaradjuju ogroman novac) kako se podaci koji stižu na računar a sve njih prati ta aplikacija tako drastično razlikuje od Telekomovih podataka.
Po njima minimum greši za x 1.1 od podataka dobijenih na aplikaciji a po korisnicima greši čak i preko x2.0 od podataka na aplikaciji do telekomovih podataka preko *797#.

U mom slučaju sadašnji trenutni mesec utrošenih 3.7gb po aplikaciji (slika dole)a po njihovom stanju kada ubacim karticu u telefon piše 5.6gb. 


Dakle razlika od 1.7gb skoro x1.5 u odnosu na podatke po aplikaciji.

Nadam se da ćete prihvatiti ovaj apel i početi da objašnjavate korisnicima kako da provere stanje,
da ne izgubite poverenje i to malo korisnika koji će tek da uzmu mts 3g paket zajedno sa laptopom u vašim firmama. 
Hvala unapred za sve korisnike što ćete da spasete ove muke kroz koje je dosta nas prošlo...  
Igor Vujanović
Sadržaj ovog maila je objavljen na mom sajtu Infoverzum.com , da svi posetioci sajta imaju uvid u laži kojima se Telekom Srbije služi da bi zaradio što više para preko neznanja korisnika."

8 comments:

  1. hvala na obavestenju, sada sam naleteo na stranu, meni kradu one besplatne minute i smsove, kod vipa to nije bilo tako, ostalo mi je jos par meseci da odplatim telefon i prelazim na vip

    ReplyDelete
  2. meni je od 499 din mesecno doslo da platim 31500 dinara... a platiti se mora a ne znam ni kako ni odakle... ako mi jos stigne tuzba najbolje da se ubijem

    ReplyDelete
  3. Ja sam "ovu školu" prošla pre dve godine kada sam kupila mt:s-ov modem. Imala sam brucoš paket od 600 din. a račun mi je bio 22.000,00din. Morala sam kredit da podignem da platim račun. I to sve zbog lenjosti radnika u mt:s-ovim poslovnicama da vas informišu. Nisu mi isključili "roming". Uzmete najjeftiniji paket za osnovne potrebe na internetu a platite za ceo lap-top koji nemate. Što bi prethodni sagovornik rekao "da se ubiješ". I žalila se ja ali avaj oni su uvek u pravu, kažu "mt:s je država u državi" i niko im ništa ne može. A mi "obični smrtnici" nemamo prava ni na najosnovnije, moraju da nas opljačkaju. Jooj pisala bih još ali je ovo dovoljno. Neću im zaboraviti i čini se da bih tužila i posle pet godina ako skupim pare za tužbu. 22.000,00 je više od moje mesečne plate a imam studenta. Ipak biće bolje.

    ReplyDelete
  4. Ma lopovi najobičniji, ja sam imao paket kolega koji je na početku imao 1 GB i kočtao oko 1000 din i prvi račun mi je došao 33.000,00 kreteni mi računali sve po profesionalnoij tarifi, otišao sam da se žalim i prihvatili su žalbu. Zatim mi je došao račun od 7.000,00 koji nisam imao nameru da plaćam jer sam kao prekoračio megabajte, sto po onom njihovom programu sigurno nisam uradio. Posle su me tužili ali nemam nameru da im plaćam njihov LOPOVLUK!

    ReplyDelete
  5. Oni i jesu u pravu kada vam kazu da aplikacija nije njihova. Aplikacija je od huawei modema ali je brendirana za mts. znaci samo su ubacili mts logo u aplikaciju za svaki modem koji je narucio mts. Ista aplikacija je i za telenor modeme samo je telenorov logo. Za pristup internetu preko modema, bilo mts ili telenor i ne moras da ides preko njihove aplikacije sto se verovatno desilo kod tebe. Na net preko tog modema mozes da se povezes i direktnim klikom na ikonicu u dial-up konekcijama. Taj protok se ne belezi u aplikaciji. Takodje neki internet pretrazivaci mogu da zapamte konekciju preko koje uspostavljas vezu pa se automatski konektuju zaobilazeci tu aplikaciju. Treca stvar koja mogla da ti se desi da si navukao neki virus koji koristi dialup konekciju za povezivanje na net pa se sam povezao i ko zna sta skidao. Aplikacija je tu samo da ti pomogne pri povezivanju i da ti da neke podatke. To su trebali da objasne.

    ReplyDelete
  6. A da se svi lepo udruzimo i da ih tuzimo za prevaru? Mene cepaju kako stignu... Placam skoro duplo svaki mesec.

    ReplyDelete
  7. Sasa nisi u pravu... uvek sam isao preko konekcije preko njihovog programa tako da MORA da je aplikacija to ubelezila, nego su kod njih na njihovim serverima NADUVALI brojke! Ako znaju da nije tacna ZASTO JE DAJU!?

    Takodje Sasa ova recenica ti ne pije vodu "navukao neki virus koji koristi dialup konekciju za povezivanje na net" pa brate slatke dial up nisam koristio vec sigurno 6-7 godina... ne pamtim ni kad sam video nekog zadnji put da ga koristi...

    ReplyDelete
  8. Posto je telekom jos uvek drzavni, mogu da pljackaju i zavrcu narod koliko hoce, kada ga prodaju buducim vlasnicima bice sve zabranjeno... Ja sam duzan oko 30 000 dinara za 2 meseca, naplacuju vetar, niti sam platio niti imam odakle, a da uzimam kredite i da pravim jos vecu glupost ne pada mi na pamet... Da mi zaplene stvari ne mogu jer nemam nista a da imam para tuzio bih ja njih, a to cu i da uradim ako mi sa neba padnu neke pare... Njima vetar donosi pare pa mozda i meni padnu sa neba ko zna

    ReplyDelete