15.5.11

Azerbejdžan pobedio na Eurovision 2011 Diseldorf


Rezultati takmičenja Eurovizija 2011 :
1. Azerbejdžan - 221 poen
2. Italija
3. Švedska

Od Azerbejdžanske pesme bilo je sigurno dosta boljih pesama, Irska, Švedska, Engleska, medjutim sovjetska veza je opet proradila. Mi smo očigledno ispali iz tog bloka pa je na kraju Srbija zauzela 14o mesto od 43 zemlje. Jako me zanima kako će Azerbejdžan da organizuju ovo takmičenje...
Italija druga... šta reći a ne zaplakati... Ko god je glasao za njh automaski dobija potvrdu da nema sluha...
Švedska treća... pesmica je bila lepa...bar ritam, elektro pop 90ih...Nabacani utisci :


 Ludnica je bila na twitteru za vreme izvodjenja kompozicija kao a i za vreme glasanja...
Dino Merlin i Lordi su u jednom trenutku trendovali online na twitteru, hahahah pa da ni jedne ni druge ništa nismo razumeli na engleskom #esc  :)Francuzki operski pevač šta reći sem ovog komentara :

Za Ujedinjeno Kraljevstvo je nastupila najzvučnija grupa večeri, Blue. Oni su se inače (kako kažu) okupili samo zbog Evrovizije. Nije loša pesmica totalno u njihovom stilu, ali bodovno nisu baš nešto dobro prošli.

Moldavci čudni, kao i uvek. Mnogo fleševa u nastupu, bole oči kad gledaš televizor, bole uši i kad ih slušaš.

Nemačka. Toliko milioni ljudi u toj državi a opet ih zastupa prošlogodišnja pobednica Lena. Zamalo da zaspimo uz pesmu koliko je bila tiha...

Azerbejdžan je predstavljao lep duet. Ništa posebno.
Sloveniju je predstavila brineta sa baladom na engleskom.

Moram da naglasim da je veliki broj pesama (opet) na engleskom bilo izvedeno što je po meni jako glupo, ako je već Evrovizija takmičenje muzičkih autora iz Evrope koja je poznata po svojoj raznolikosti. Ako nastave trend povećanja pesama na engleskom jeziku nek je nazovu Englesovizija a ne Evrovizija.No comments:

Post a Comment