16.5.11

Invicticus Djoković pokupio titulu i u Rimu 2011


Parna furija zvana Djoković nezadrživo juri ka prvom mestu ATP liste.
Pao je po drugi put Nadal za jako kratko vreme, na "njegovom" terenu šljaci, ovaj put u Rimu. 
Niz vredan divljenja, 37-ma pobeda za redom za Djokovića... 
Djoković - Nadal 6:4 6:4 


Nestaje prideva koji mu naši i strani mediji daju pa ćemo samo preneti njihove utiske :

Svi španski elektronski mediji registrovali su, velikim naslovima, novi trijumf Novaka Djokovića nad Rafom. Još tokom prenosa komentatori TVE nagoveštavali su poraz Nadala uz niz komplimenata na račun igre i udaraca srpskog tenisera, a kao jedinu šansu Nadala na Rolan Garosu videli su eventualni meč u pet setova gde bi snaga španskog igrača mogla da dođe do izražaja.
 
U elektronskim izdanjima novina listova "As" i "Sport" upotrebljen je isti termin "Inviktus" (nepobedivi). "As" u naslovu kaže da je "Inviktus Djoković pobedio impretarora Nadala",  "Marka" piše "Veliki Rafa, ogromni Đoković", "Mundo Deportivo" u naslovu kaže da je Đoković "ponovo skinuo sa trona Nadala", dok "El Pais" uz sliku Đokovića koji ljubi pehar u naslovu konstauje: "Nezaustavljivi Đoković". 

"Nema veze što je igrao tri sata prethodnog dana ili što je na drugoj strani mrežice najbolji igrač na šljaci u istoriji. Đokoviću polazi za rukom sve što poželi. On je igrao hrabro, pun samopouzdanja. Ovo nije pitanje tenisa, već glave. Bez obzira na sve, momak sa Balkana je uspeo da sruši mit o Nadalu i šljaci", piše španski ABC.  

"Jako sam ponosan na svoju igru na šljaci. Sada imam samopouzdanja da mogu da pobedim najbolje igrače. 
Ali kad pomislim na sve poene koje treba da branim sledeće godine, joj, Bože!", rekao je Novak Đoković.

No comments:

Post a Comment