23.3.11

Putin u Beogradu


Dakle kao što je Infoverzum ranije najavio,premijer Rusije, Vladimir Putin je posle 10 godina došao u zvaničnu posetu u Srbiji. 
Slučajnost ili ne, došao je na godišnjicu početka Nato bombardovanja Srbije.

Putin je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Srbije rekao da Rusija podržava dijalog Beograda i Prištine i da je bilo kakav razgovor bolji nego rat, te poželeo da se taj proces završi uspešno za srpsko rukovodsto.

Premijer Rusije i predsednik Srbije izneli su gotovo identična stanovišta o situaciji u Libiji, izrazivši zabrinutost zbog stradanja civila.


Putin je kasnije odgledao drugi deo poluvremena utakmice mladih selekcija Zvezde i Zenita.
"Putinu se dopao dres i rekao je kako bi voleo da Zvezda ili Zenit uskoro postanu šampioni Evrope", istakao je Zvezdin portparol, Marko Nikolovski.

Pored Putina u loži sedi i predstavnik Udruženja bajkera Srbije, čiji su ga članovi dočekali ispred stadiona na motorima!
 


Heh to je pravi dolazak premijera jake zemlje, avion je iz te zemlje (IL-96-300) i automobil marke Zil-41052 koji može da izdrži udar iz raketnog bacača...



Kada su ušli u palatu i seli u ove fotelje, Tadić je rekao Putinu "Dobrodošli u Beograd, gospodine predsedniče"... a Putin je premijer.... jer mogao još više se izblamira???


 
Rukovodstvo Radio-televizije Vojvodine otpustilo je jednog radnika, a nekoliko ih suspendovalo zbog greške tokom izveštavanja o poseti ruskog premijera Vladimira Putina.
Umesto da piše ispod vesti Potvrda o prijateljstvu, pisalo je potvrda o neprijateljstvu dva naroda.


Pored Putina, u Srbiju su došli, par ministara i zamenika ministara Ruske federacije, dakle već u najavi se vidi da će najviše pričati o energetici, saobraćaju i vanrednim situacijama....

 Sa srpske strane na plenarnom sastanku učestvuju i premijer Mirko Cvetković, potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, šef diplomatije Vuk Jeremić, ministar odbrane Dragan Šutanovac, ambasador Srbije u Rusiji Jelica Kurjak, šefovi kabineta predsednika i premijera i savetnici predsednika Srbije.

Sa ruske strane učestvuju: ministar za vanredne situacije Sergej Šojgu, ministar saobraćaja Igor Levitin, ministar energetike Sergej Šmatko, zamenik ministra obrazovanja i nauke Aleksej Ponamarjov, zamenik šefa kabineta predsednika Vlade Jurij Ušakov, zamenik ministra ekonomskog razvoja Andrej Slepnjev, zamenik šefa diplomatije Vladimir Titov i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Konuzin.


No comments:

Post a Comment