17.3.11

Libijska ofanziva čisti sve pred sobom


Moamer el- Gadafi je posle zadnjih pobeda na vojnom planu stigao i na poneki intervju sa stranim televizijama.
Televizija RT je imala ekskluzivan intervju i za nju je izjavio, da Libija više nikada neće saradjivati sa zapadnim zemljama nego će svu naftu izvoziti samo ka Rusiji, Kini i Indiji.

“Više ne verujemo u zapad nego pozivamo sve firme iz Rusije, Kine i Indije da započnu ili već prošire postojeće poslove, za te prijateljske zemlje će vrata uvek biti otvorena"

Prozvao je i Sarkozija, koji je kako on kaže, mu bio kao prijatelj i zabio mu je nož u ledja kao najgori neprijatelj...  
...za Sarkozija kaže i da je "totalno poludeo i da je mentalno poremećena osoba”.

  
Putin i Gadafi - posle ovog rata, Rusija će najverovatnije uskočiti umesto zapada kao 
glavni partner za razvoj i obnovu Libijske infrastrukture

Libijska vojska dala je večeras ultimatum građanima Bengazija da napuste lokacije koje su pod kontrolom pobunjenika i oblasti oko skladišta oružja do ponoći po lokalnom vremenu (16.03.2011. 22 sata po Griniču). 

U tekstu koji je objavila televizija Al Libija navedeno je da vojska dolazi "da vas podrži i da očisti vaš grad od oružanih grupa".

"Vojska vas poziva da do ponoći izađete iz oblasti gde su locirani naoružani ljudi i skladišta oružja", navedeno je u upozorenju... 




Nije jasno da li će biti preduzeta neka akcija posle tog upozorenja. - Reuters
(Al su ovi tupavi iz Rojtersa, jok bacaće im ruže, pa logično je da će da ih napadnu, nisu džabe poslali upozorenje da se skloni stanovništvo na sigurno!)

S obzirom da je Libijska vojska povratila sve ključne gradove sem Bengazija, sada će bukvalno svim snagama udariti na taj grad, poslednje prognoze su da će se u roku od 48-72h u Bengaziju opet vioriti prava Libijska zastava...

No comments:

Post a Comment