25.2.11

Amerika uvodi sankcije Libiji


Istorija se ponavlja, ili se možda samo meni čini.
SRJ je dobila sankcije od medjunarodne zajednice pa je posle bila bombardovana zbog cilja da se Kosovo odvoji od Srbije (možda je sve to bilo deo nekog većeg plana možda da se preotmu rudnici kompleks Trepča za koje naučnici tvrde da imaju u tom basenu jednu od najvećih naslaga uglja u Evropi. 




Libija je dobila danas sankcije od Amerike (medjunarodne zajednice) i sva je šansa da će biti bombardovana i napadnuta zbog nafte. 
Amerikanci pokazuju (opet) svoje pravo lice, i u slučaju da zaista napadnu Libiju... nadam se da će i ostale veće zemlje to ukapirati kuda putuje taj brod zvan Amerika pa i njima neko da lupi sankcije.


Samo da Americi lupe sankcije Kina, Indija i Rusija, Amerikanci neće imati bukvalno hleba da jedu kroz 5 godina. 
Komentarišu tudje ekonomije a oni su ubedjivo zemlja sa najvećim spoljnim dugom na svetu hah.

Portparol Bele kuće Džej Karni rekao je da SAD prekidaju rad ambasade u Tripoliju, kao i da će povući svo osoblje, prenosi Rojters.

Karni je takođe naveo da Vašington uvodi jednostrane sankcije, u koordinaciji sa svojim saveznicima i drugim državama, ne precizirajući koje se sve mere pod tim podrazumevaju.

Američki predsednik Barak Obama ranije je najavio da SAD
razmatraju niz opcija, koje uključuju sankcije, zamrzavanje sredstava i imovine, zonu zabranjenih letova preko Libije i vojnu akciju. 

No comments:

Post a Comment