5.9.10

Nove tablice i saobraćajne najkasnije do februara


Novi pravilnik o registraciji motornih vozila biće uskoro usvojen, potvrdili za "Novosti" u MUP-u Srbije. Menjaju se i vozačke i saobraćajne dozvole. Stare važe do isteka registracije.

Srpski vozači će od početka 2011. godine, krajem januara ili tokom februara, na svoje automobile konačno moći da zakače nove registarske tablice.
 

Nezvanično, pominjala se mogućnost da svaka opština dobije svoje registraciono područje. Ali, to je veoma komplikovana mogućnost imajući u vidu da Srbija ima čak 181 opštinu. Od toga se, po svemu sudeći, odustalo, pa je izvesno da će oznake dobiti 59 gradova i opština, što je za 18 više nego do sada.
 
Ne znam da li je još nekom ali se meni baš ne svidjaju... što stavljati i ćirilicu i latinicu onda ponovo pisati ispod grba?... podsećaju me na nemačke registracije samo su obrnuli da kod njih idu prvo slova pa brojevi...




Nova registarska područja, pored postojećih, postaće još 18 srpskih gradova. To su: Aleksinac, (AL), Bačka Palanka (BP), Bačka Topola (BT), Bečej (BČ), Velika Plana (BVP), Vrbas (VB), Inđija (IN), Kanjiža (KA), Knjaževac (KŽ), Kovin (KO), Negotin (NG), Prijepolje (PP), Petrovac na Mlavi (PT), Svilajnac (SV), Smederevska Palanka (SP), Stara Pazova (ST), Ćuprija (ĆU) i Šid (ŠI).



Kako je i planirano, pored će biti velika oznaka grada i mali grb Srbije, ispod kojeg će biti oznaka gradskog područja, na ćirilici. 


Prvi put predviđeno je izdavanje i četvrtastih tablica za automobile i motore.

Mogućnost da vozači ubuduće sami biraju šta će pisati na tablicama nije predviđeno novim pravilnikom.
To znači da niko neće moći da dobije registraciju sa nečijim imenom. Neće se moći birati ni kombinacija cifri kao što je dosad bio slučaj.

To će po svemu sudeći razočarati mnoge koji su za debelu svotu novca planirali da specifičnim imenima ili kombinacijama brojeva ukrase svoje uglavnom luksuzne četvorotočkaše, pišu "Novosti".
 

No comments:

Post a Comment