29.9.10

Dodik: BIH je zemlja apsurda


Mislim da pravi Srbi u Srbiji podržavaju Republiku Srpsku da postane nezavisna i da ima što bliže veze sa Srbijom... ovo nije ratno huškaški govor nego jednostavno, treba lepo svoji sa svojima. Demokratskim sredstvima...

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Beogradu da je Bosna i Hercegovina "nemoguća država" i "zemlja aspurda" i dodao da ne vidi mogućnost za njen opstanak u sadašnjem obliku.




Milorad Dodik razgovaraće i sa istaknutim privrednicima
"BiH je nemoguća zemlja, mnogi od vas to znaju bolje nego ja. Ona nema zajedničku istoriju. Ona ima podeljenu istoriju. Narodi koji tamo žive nemaju nijedan zajednički praznik osim međunarodnog praznika Nove godine i Dana pobede 9. maja", rekao je Dodik na sastanku sa predstavnicima i članovima udruženja Srba iz BiH i Hrvatske.

Premijer RS je istakao da je nemoguće postići dogovor čak ni oko teksta za himnu, a da i dalje postoji spor oko toga "šta je autentični Dejton". 

"Ne vidim mogućnost da BiH opstane kao zemlja, bar ne u ovom projektualnom obliku koji je međunarodna zajednica nametnula", rekao je Dodik. 


Premijer Dodik je istakao da se RS kategorički protivi promeni Ustava Bosne i Hercegovine i da insistira na sprovođenju izvornog Dejtonskog sporazuma.
 
Dodik je novinarima u Istočnom Sarajevu juče rekao da su udruženja izbeglih iz BiH i Hrvatske tražila sastanak na kojem će ih upoznati o političkom odnosu RS prema BiH, kao i o ekonomskom razvoju RS.

"Moja poruka će im biti da ih uverim da su politička stabilnost, ekonomski razvoj i socijalna odgovornost koje mi imamo sasvim dovoljni za opredeljenje da se vrate ovde gde mogu da organizuju bolji i stabilniji život", rekao je Dodik medijima u Srpskoj.


Premijer RS Dodik razgovaraće danas u Beogradu i sa istaknutim privrednicima, saopštilo je ranije danas Predstavništvo RS u Beogradu. 

No comments:

Post a Comment