18.8.10

Pogodak.rs se gasi od 1 septembra


Krstarics više neće imati za konkurenta domaćeg pretraživača Pogodak.rs, jer ova internet stranica tada prestaje sa radom.
Slovenačka kompanija "Noviforum" pre par godina pokrenula je "Pogodak" kako bi omogućila kvalitetnije pretraživanje domaćih sadržaja, ali im se taj posao više ne isplati, piše "Blic".


Pogodak je kao domaći pretraživač bio kompletno prilagođen srpskom jeziku, podržavao je oba pisma, i ćirilicu i latinicu, a pretraživanje je uvažavalo gramatička pravila srpskog jezika kao što su rod i padeži.


Ovaj lokalni pretraživač bio je posebno prilagođen Internet prostoru Srbije i prvenstveno namenjen domaćim korisnicima. Cilj mu je bio da omogući kvalitetnije pretraživanje domaćih sadržaja nego pretraživači koji se sada koriste.


Nažalost, usled racionalizacije troškova, slovenačka kompanija "Noviforum" rešila je da početkom septembra ovaj pretraživač ugasi u Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji i Bosni i Hercegovini.


__________________________________________________________________
Sećam se da je pogodak.rs imao i par bilborda u beogradu i da je dosta bio korišćen u nekom trenutku ali svaka stvar ima ups&downs :(
šteta za srpski internet... ostaje samo mamut krstarica koja je kao yahoo ne da se da ih neko kupi i ili da geknu prirodnim putem...

No comments:

Post a Comment