30.8.10

Najbolji Firefox dodaci (add-ons)


Jednostavno navikao sam na firefox i to samo zbog dodataka (add-ons-a). Dakle ovo su moji a verovatno i za par miliona ljudi omiljeni dodaci :D  Ispod svakog opisa imate link za skidanje naravno ako imate firefox :D

 

StumbleUpon (otkucate nešto tipa pictures of sky - slike oblaka izbaciće vam slike oblaka ali što su korisnici stamblovali po netu i preporučili... što više preporuka to je relevantnija pretraga... dodaje vam se toolbar u firefox pa i vi možete da lajkujete stranu, i da krenete sa stamblovanjem... mnogo dobra stvar kad se navučeš (a i ima 50tona kvalitetnog sadržaja!)


Flagfox

Jedan mali ali koristan dodatak, na kraju linije gde se ukucava adresa www izbaci zastavu gde se nalazi taj server. Npr. lagano možete da proverite laž ako vam ortak kaže da taj naš provajder ima servere kod nas, vi odete na njihov sajt a zastava nemačke sa .rs na kraju, i naravno flagfox vas obavesti da je neslaganje ip-a sa .rs oznakom.  U svakom slučaju vidite po kojim sve zemljama se šetate kada "krstarite" netom.

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/5791/ 

 

ColorfulTabs
Opet jedan mali ali tehničar. Barem se meni jako svideo pošto ne pamtim kada je moj rad bio u samo jednom tabu a mrzeo sam pošto su svi tabovi u jednoj boji ovaj dodatak nam donosi da farba tabove u sve moguće boje. Tako da će jedan tab biti crven, drugi plav i tako bar u teoriji omogućava lakše snalaženje. U svakom slučaju lepo je, šareno je i nije sve sterilno sivo. Pošto ne odmaže, a preterano ni ne pomaže al je šaren preporučujem ga.

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1368/

AniWeather (prikazuje današnje vreme, sadašnje vreme, i buduće vreme, ja sam namestio za sutra ali ima prognoze do 7...) dobra stvar za pogledati pre nego što izadjete napolje...

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/12331/

 

Video DownloadHelper (skidanje .flv, .mp4 i takvih fajlova tj. sa youtube i sličnih sajtova bez puno muke!

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/3006/

 

DownThemAll! (ukratko download klijent koji omogućava malo veću brzinu običnog downloada nego ovaj standardni u firefoxu, i ima bolju mogućnost nastavka skidanja tj. pauze.

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/201/ 

 

No comments:

Post a Comment