7.8.10

Ljudska glupost je beskonačna


Par naslova iz novina u zadnjih par dana...

Hrvatska policija utvrdila identitet napadača na ekipu HTV-a i nosioce ustaških obeležja, zašta od građana traži još fotografije ljudi koje policajci na skupu "nisu videli". (fail)

U palestinskom gradu Dženinu, nekadašnjem uporištu palestinskih ekstremista, ovih dana je, posle 23 godine, ponovo otvoren bioskop, jedan od retkih na Zapadnoj obali. (lol)

Švedski alpinista poginuo je na Himalajima kada je u nameri da osvoji drugi najviši vrh na svetu K2 pao u provaliju duboku 1 000 metara.   epic fail :(   


Iz Kineskog paviljona u okviru kraljevske rezidencije u Stokholmu, lopovi ukrali predmete neprocenjive vrednosti. Policija sumnja da su pobegli brodom.
Grupa lopova provalila je u Kineski paviljon, u blizini švedske kraljevske rezidencije u Stokholmu i odnela predmete čija je vrednost, kako policija navodi, potencijalno neprocenjiva.
(verovatno opet sajevci kradu pod motom "kad već samo to znam" ...)


Kompanija Activision Blizzard, izdavač popularne igre StarCraft II, priznala je da određene stranice menija igre mogu poprilično da opterete hardver vašeg računara.  (mega epic fail)

Cena pšenice na svetskim berzama i dalje raste i mogla bi da dostigne 10 dolara za bušel. Analitičari tvrde da je reakcija tržišta prenaglašena, po diktatu finansijskih krugova. (a od ko drugi diktira cene nego neki "krugovi")

Američki mediji napominju da njihovo obećanje (milijarderi) da će pokloniti u humanitarne svrhe najmanje polovinu svog bogatstva, za života, ili kada umru, ima značaj moralne obaveze, koja nije pravno, odnosno, zakonski utemeljena. (čudno očekivao sam u americi da je sve povezano sa zakonom)

No comments:

Post a Comment