3.7.11

Wimbledon 2011 - Novak prvi ubedljivo


Najbolji teniser sveta. Stvarno svaka čast Noletu, dokaz da se radom i trudom stiže na željeno mesto.
 U petak, 1. jula 2011. godine, Novak Đoković postao je prvi teniser od 19. januara 2004. godine koji se popeo na vrh ATP liste, osim Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Dva dana kasnije, u nedelju, 3. jula 2011. godine, Novak Đoković postao je prvi šampion Vimbldona od 7. jula 2002. godine, koji nije Rodžer Federer i Rafael Nadal. 

Ugurao se nekako izmedju Nadala i Federea i obojicu ih preleteo sjajnom igrom.
Fenomenala sezona, ali sledeće godine treba sve te poena tih turnira treba odbraniti.

Odredjeni mediji i ljudi govore da je on najbolji srpski sportista svih vremena.
Jeste odličan, ali ne treba preterivati, sada je apsolutna sva pažnja upućena samo njemu, a Srbija ima hiljade sportista koji su talentovani za sport kojima se bave i država treba u te buduće sportske heroje nacije uložiti značajna sredstva koja će se vremenom vratiti.

Nekada je bio sportska velesila SSSR, kasnije Amerika a sada polako preuzima Kina po broju medalja na olimpijadi. Mislite da je to slučajnost? Ne... to je odraz novčanog ulaganja u sport.


Takodje Predsednik Tadić i ministar spoljnih poslova Jeremić koji su se pojavili na tribinama sa željom da uberu lake poene je stvarno smešno. Kad ste videli Obamu u Beogradu ili Madridu da bodri nekog Američkog tenisera ?
Pitanje je da li će doći i na neki teniski turnir unutar svoje zemlje a kamoli sme da ide u inostranstvo i da rasipa pare kao ovi naši...

No comments:

Post a Comment