1.6.11

Železnica deblokira Vojvodinu


Vozovi su jedini koji saobraćaju i spajaju Vojvodinu sa Beogradom i uopšte celom Srbijom.
Juče sam čuo u vozu "ja se nisam vozio 15 godina vozom", heh ali kad su putevi odsečeni ili blokiranui šta bi svi vi da nije železnice

Sem železnice koja nema smetnji, jedini put koji je još uvek u funkciji je autoput Beograd - Novi Sad ka Subotici bez mogućih isključenja sa strane ka nekom manjem gradu ili mestu jer su svi ostali putevi blokirani.



Sve u svemu vozovi redovno idu kroz blokadu i prevoze dnevno desetine hiljada ljudi više nego standardno...
Mana je što nije (još uvek) uveden neki vanredni voz od Beograda do Vršca, Beograd - Subotica jer su ti stanovnici (Novog Sada, Subotice, Pančeva,Vršca i okolnih naselja) najviše pogodjeni ovom blokadom jer ne mogu da putuju na posao i da se vrate sa posla...


na slici centar Vršca i komentar na tu sliku koji nam je privukao pažnju i apsolutno se slažemo sa tim rečima, da li znate koliko košta uopšte jedan ovako moderan traktor??

"Aleksandra Muncan:  ja na slici ne vidim nigde one male poljoprivrednike koji voze male neugledne traktore jer oni vredno rade na njivama i uredno placaju porez a zna se ko vozi ove luksuze od traktora isti o0ni koji su dizali kredite od drzave i kad sad treba da se vrate a oni udarili u strajk neka sad placaju 220 evra za lanac zemlje pod zakup glasam za male poljoprivrednike i neka se njima daju pare a ne ovim bogatasima"

Država će više izgubiti para zbog štrajka nego što su trebali da daju poljoprivrednicima subvencije.
Uostalom šalju u svet užasno lošu sliku, sigurno je bilo boljih načina za štrajk, mogli su jednostavno da blokiraju prodaju žita dok državi ne bi zagustilo da je kupi i onda je lepo prodaju po toj ceni po kojoj oni misle da njima odgovara...
Država digne cene hleba, poljoprivrednici i država zadovoljni, običan narod bi ispaštao ali barem ne bi bili po 3-5h u auto koloni (neki i drastično više...)

Nemoguće je da policija nije znala šta će se desiti, nešto ranije jer bezmalo je 7000 traktorista krenulo put Beograda pre tri dana, svi oni su korisitili razne vidove komunikacija i neki policajac je sigurno saznao ranije šta se sprema.  

Grupa koja logoruje ispred sedišta vojvođanske Vlade igrala je mali fudbal. Policija je bila neprestano pored njih, a na pozive protestanata da im se priključe u sportskom nadmetanju policajci su to odbili uz obrazloženje da ne mogu da igraju jer su u čizmama što nije sportski!?

"Hiljadu zašto, hiljadu zato što je ovo Srbija"

No comments:

Post a Comment