24.5.11

Izraelci imaju "slabu" vojsku pa ne mogu da brane granicu


Naime predsednik Izraela Netanjahu je odbio predlog predsednika Obame da se Izrael vrati sa Palestionom na granicu od pre rata iz 1967-e.


Želim da vas uverim u jednu stvar, mir mora da garantuje bezbednost Izraela i stoga Izrael ne može da se vrati na neodbranjive granice iz 1967 - rekao je sinoć Netanjahu.

Neodbranjive granice?  To govori Izrael, koji ima jednu od najjačih i sigurno najmodernijih vojski na svetu. Da bi vam ukazao koliko je ova izjava totalna budalaština daću vam u kratkim crtama specifikaciju Izraelske vojske.
Aktivnih vojnika imaju 187.000 a vojnika u rezervi koji su prošli obuku, preko pola miliona ljudi.
Vojska Izraela u svom sastavu od naoružanja imaju preko 2500 tenkova (uglavnom njihovi- vrhunske proizvodnje klase Merkava, koje konstantno unapredjuju), preko 10.000 oklopnih vozila razne namene... 
Avijacija je isto jako moderna sa preko 400 borbenih aviona F-15 i F-16 raznih serija, uz ubrzo dostavu najnovijeg modela F-35.

Mornarica se isto ubrzano modernizuje uglavnom takodje uz Američku pomoć i njihovu proizvodnju, naručene su i tri nemačke podmornice koji će da stignu u toku 2011 i 2012 godine.

Ako ova sva silna nabrojana vojska ne mogu da odbrane jednu granicu izmedju dve zemlje onda ja ne znam šta može...
Mogli su jednostavno da kažu, 50 godina je ta zemlja pod našom jurisdikcijom i sad je nedamo, imamo dovoljno jaku vojsku da se odbranimo od svega i vi nam ne možete ništa povodom toga... (što i jeste realno stanje).

1 comment:

  1. Ma to samo Obama igra pozoriste. Bole njega ,posebno one oko njega ,za neku tamo Palestinu. On je covek dobio Nobela za mir,pa mu je verovatno jednog dana pogled pao na onu plaketu i podsetio ga da je nekada davao neka obecanja. iz toga,je resio malko da se bavi mirom,i to bas tamo gde svi znamo da ga jos sto godina nece biti. Obama ,idi u persun.

    ReplyDelete