26.5.11

Dosije Mladić i mnoga nerazjašnjena pitanja


Ko je u stvari Ratko Mladić?


Rodjen u selu Rožanovići kraj  Kalinovika, u Kraljevini Jugoslaviji, 12-og marta 1943.
Od 21 godine član komunističke partije, izjašnjavao se na popisima kao Jugosloven.

Studirao je vojnu akademiju koju završava 1978-e. kao prvi u klasi sa ocenom 9,57.
U JNA je od 1965 god a kao oficir od 1978-e. do njenog raspada 1992.
Bio je general pukovnik i komandant Vojske Republike Srpske od 1992 do 1996.

Nosilac ordenja u bivšoj Jugoslaviji i Republici Srpskoj - Ordena za vojne zasluge sa srebrnim mačevima, Ordena Narodne armije sa srebrnom zvezdom, Ordena za vojne zasluge sa zlatnim mačevima i Ordena bratstva i jedinstva sa srebrnim vencem.


General Mladić je imao imao i "vojnu službu" u VJ što se vidi i u Vojnom dosijeu gde stpko da se nalazio u 30. kadrovskom centru Vojske Jugoslavije na nepoznatoj dužnosti dok ukazom Vojislava Koštunice 28. februara 2001. nije penzionisan.

 Navodno je tokom skrivanja vidjen jna Romaniji, Han Pjesku, Banji Vrujci u okolini Pančeva, Valjeva, Zlatibroru, Ceru, Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici. Kao moguća skrovišta se takodje navode razni vojni objekti oko ovih mesta i razni manastiri.

Ostaju mnoga nerazjašnjena pitanja koje ćemo postaviti ovde a nadam se da će se vremenom odgovoriti na njih...

1) Da li je moguće da su naše vlasti sve vreme znali gde je on, pošto je jako čudna slučajnost da baš kad dolazi Ketrin Ešton i Bramerc treba da preda izveštaj o saradnji sa Hagom, 15 godina se krije i eto Mladića u Hagu?

Vikiliks: Srbija od 2006. znala gde je Mladić

2) Kako je moguće da pripadnik Mup-a izda lažnu ličnu kartu haškom osudjeniku, pošto je imao lažnu ličnu kartu kod sebe pod imenom Milorad Komadić ? (ovo ni jedni mediji nisu spomenuli...)

Dačić izjavio da Ratko nije imao lažnu ličnu kartu kod sebe i da mu Mup nije izdao lažnu ličnu kartu...
  
3) Da li se zaista krio u vojnim objektima i da li je smrt dvojice Gardista na Topčideru 2004 povezana sa njim ili sa nekim drugim haškim optuženikom ?

4) Kako je jutarnji list iz Hrvatske pre svih medija saznao i objavio vest o Mladićevom hapšenju ?
Odgovor : Za sada nepoznati KRTICA
Informaciju o hapšenju Ratka Mladića prvi su objavili hrvatski mediji, konkretno Internet stranica Busines.hr u četvrtak u 11.19 časova.
Informacija je najpre stigla nedeljniku Aktual, rekli su danas novinari tih medija.
"Informacija je stigla od naših kolega iz redakcije budućeg nedeljnika Aktuala. Izvor je bio pouzdan, pa smo objavili tekst bez upitnika.

 

5) Ako je država znala da se krije kod nekog od rodjaka zašto sve kuće njegovih rodjaka u isto vreme nisu pregledane pa se tu gubi mogućnost da pobegne iz jedne u drugu ?

6) I za sada zadnje pitanje, da li je on zaista naredio da se napadne i "očisti" Srebrnica i još druga mesta ?

No comments:

Post a Comment