8.4.11

Tadić u Parizu


Od ovih para koje je uludo potrošila srpska ekspedicija na put do Franuske i ostajanja tamo oko nedelju dana, u Srbiji je mogao da se napravi jedan manji most!

Šta je Francuska uradila a da zasluže da odemo mi kod njih?
Ocenite sami.

Francuska "diplomatija" zadnja tri meseca u svetu :

-Franuska je napala Libiju (tradicionalnog prijatelja Srbije za razliku od nazovi prijatelje Francuske)
i podržava pobunjenike sa naoružanjem i napadima iz vazduha, sa javnim ciljem odbrane civilnog stanovništva, a skrivenim ciljem kontrolisanjem svih naftnih postrojenja Libije.


-Francuska je poslala deo svojih snaga pod UN oznakom i sa svojom avijacijom napala vojsku Obale Slonovače, radi kako se kaže odbrane civilnog stanovništva, takodje podržavaju pobunjenike u dotičnoj državi.



Volimo Francusku kao što je ona nas volela... spomenik na Kalemegdanu koji Tadić non-stop spominje tokom ove posete.
Ne znam da li on vidi ali ja vidim da na spomeniku piše da su oni nas "voleli" od 1914-1918-ete i od tad nas ama baš nisu VOLELI, niti nam nešto konkretno pomogli.

Dakle predsednici Srbije i Francuske Boris Tadić i Nikola Sarkozi potpisali su u Parizu, Političku deklaraciju koja ističe značaj predstojećeg pridruživanja Srbije EU i predstavlja novi podstrek prijateljskim vezama i poverenju između dve države. 

Dakle potpisan je sporazum o saradnji koji ne znači opet ono legendarno, ama baš ništa, niti jedan ugovor, kredit... ma ništa... 
Tadić će se u Francuskoj zadržati oko nedelju dana u razgovoru sa lokalnim političarima.
Pa šta onda radi tamo nedelju dana pitaju se lokalni gradjani ako već ne juri kredite, izvozne ugovore za domaće firme...


Pa po Marku Somborcu koji piše i crta legendarni Blic Strip i koji Tadića stalno predstavlja kao "narcisa" manekena, naš predsednik sad juri od butika do butika pa se zato mora zadržati bar nedelju dana jer ih je Pariz prepun.

3 comments:

  1. A nisu nas voleli ni tada.Prvo je francuska flota 1912. primorala trupe kralja Nikole na povlačenje iz Skadra,u korist Albanaca.A kad je naša napaćena vojska prošla albansku golgotu u zimu 1915./16. ta ista francuska flota je odbila da ih prebaci do Soluna.Pristali su tek nakon ultimatuma ruskog cara Nikolaja II,koji je zapretio da će potpisati separatni mir sa Nemcima,ako se srpskoj vojsci ne pomogne.

    ReplyDelete
  2. E da to o tom ultimatumu sam čitao, koliko je poginulo samo ljudi dok su se oni "smilovali"... strašno... Ne svidja mi se ta nacija uopšte...

    ReplyDelete
  3. Ti naši takozvani saveznici su nam više zla naneli, nego neprijatelji. Daleko im lepa kuća, i jednima i drugima. Sve je to ista zapadnjačka bagra. Dok su nas neprijatelji ubijali, "saveznici" su nas bukvalno gurali na njihove bajonete, pa nas usput i bombardovali, navodno gađajući Nemce (i tad su se valjda, vadili na kolateralnu štetu). Atentate od 1903. i 1934. (Englezi, Francuzi), puč 1941. i dovođenje komunista na vlast (Englezi) da ne spominjem...

    ReplyDelete