9.3.11

Ići u bioskop ili odgledati film na facebook-u ?


Jedan od načina da fejs progura svoju monetu, je što je pozvao sve filmske studije da umesto po raznim tube-ovima filmove stave konkretno na facebook, i da ti filmovi mogu da se gledaju, uglavnom ili za facebook kredite ili ako njih nemate, za pravi novac.

Warner Brothers je prvi holivudski studio koji će distribuirati filmove putem Facebooka.

Prvi film u okviru nove usluge biće "Mračni vitez", poslednji iz serijala o Betmenu i jedan od najuspešnijih filmova svih vremena na bioskopskim blagajnama, prenose svetske agencije.

Film će biti dostupan na adresi www.facebook.com/darkknight. Koliko košta? 

Samo par "fejsića", zapravo celih 30 jedinica nove fb valute, odnosno tri dolara i moći će da se gleda u roku od 48 sati putem posebne aplikacije, navodi se u Warnerovom saopštenju.
 


Postavljanje filmova na ovu mrežu je logičan razvoj naše digitalne distribucije", navodi u saopštenju Warnera, ali se ističe i da je reč o eksperimentalnoj usluzi.


Ako se facebook i ostali studiji uvežu u šemu vrlo lako će facebook valuta postati vrlo popularna u plaćanju preko interneta, jer ipak fb ima preko 600 miliona korisnika. 

Kad bolje pogledate HD verzija filma košta za amerikance smešnih 3$, to je mnogo više nego otići do kluba za iznajmljivanje (+ cena goriva itd), a i jeftinije je nego bioskop (opet cena goriva, kokica, sokova dodajte u cenu)...


Za nas Srbe ova vest preterano ne raduje (bar za filmove) jer je kod nas jako loša filmska posećenost zbog povećih cena karata a i 250din da neko da da bi imao mogućnost da taj film pogleda u roku od 24h, jednostavno bledi pred pogledom da taj isti film pojedinac može da skine sa torrent mreže i da gleda ga kad god hoće. Za džabe.
Doduše nelegalno, ali niko nije savršen.

Dakle da se vratim na FB monetu, posle filmova, logičan sled bi bio povezivanje sa igrama, tako da ako u jednoj igri zaradite milione, to promenite u fbd (facebook dolar ili kako god bi se ta zvala valuta) onda odete na maxi-jevu stranu unutar facebooka i naručite sa facebook kreditima namernice koje su vam potrebne.... 



Bukvalno ne postoje granice, pošto je fb extremno popularan vrlo brzo će se ta moneta povezati sa svima kao npr. paypal ako im se slože sve kockice ;))

No comments:

Post a Comment