22.9.10

Zorana Pavić - diskografija


Dakle Zorana Pavić poznatija uglavnom samo kao Zorana... 


Sebe opisuje kao romantični mangup, svi znaju da je vatrena navijačica Partizana, živi sa dve mace, obožava riblje specijalitete, voli proverene stvari, prijatelje vodi u restoran, pije belo vino, a iako joj je ime Zorana, zoru ipak voli da preskoči. 

 

Ne zna i ne voli da kuva, jedino ume da spremi bajaderu i keks tortu. Veruje u astrologiju i natalne karte. Često je menjala imidž. 
Najveća i najiskrenija prijateljstva gaji iz detinjstva, ali mnoge godine na estradi su joj donele još neka iskrena prijateljstva kao sa Žikom Jelić iz “Yu grupe” i Tijanu Dapčević za koju kaže da joj je “sestra po ludilu”. 
Međutim, kada su zajedno o svemu pričaju, osim o estradi. To je kako kaže zabranjena tema. Pre nego je počela muzičku karijeru radila je u aviokompaniji. Učestvovala na par fetsivala, na večinu njih je prošla vrlo zapaženo, često i dobijala nagrade.

 


Zoranina muzička karijera započinje početkom 1989 godine sa izlaskom albuma „Sanjaj me“ kao članica grupe Frenky. Ali nije uspela da se zadrži na jedno mesto i želja za solo karijeru je bila veča pa je već krajem sledeće 1990 godine na „Mesam-u“ debitovala sa pesmom „Jedan je tužan broj“
Pravi uspeh je usledio par meseci kasnije. U martu 1991 godine u Sarajevo na poslednjoj “Jugoviziji” predstavljala je Beograd sa pesmom “Ritam ljubavi” i osvojila visoko četvrto mesto.

 

12 marta 1998 godine se ostvaruje Zoranin najveći san, održava prvi solistički koncert u “Sava centru” na kome premijerno izvodi obradu pesme “Nekako s proleća” sa Bjelom i Kojom. 
Tokom godine se emituje spot za pomenutu pesmu a na tržištu se pojavljuje CD sa najvećim hitovima i po prvi put na izdanju je ova pesma. 
Naredne godine na internet izboru ovaj spot je proglašen za spot godine.
Interesantan podatak koji sam iskopao je da joj je brat od tetke Dragan Bjelogrlić.




Veliki je navijač Partizana, snimila je dve pesme sa bivšim fudbalerima Partizana Matejom Kežmanom (Mornari) i Đorđem Pantićem (Ruža crno-bela). A i snimala je nezvaničnu himnu kluba...


 

 

 Diskografija

  • Kad o tebi mislim (1991)
  • Kao lavina (1993)
  • Sunce u očima (1995)
  • Jedina (1996)
  • Ljubav nema vlasti (1997)
  • Nežno i opasno (1999)
  • Za ljubav stvorena (2001)
  • Kad žena voli (2005)  

Ne tako davno slučajno ili namerno u TV emisiji su otkrili da se Zorana tajno venčala. Kako je to promaklo dežurnim tračarama nije jasno. 

Oni koj volimo njenu pesmu ostaje nam nada da nećemo čekati toliko dugo na kompletno novi i kvalitetan album kakav je ranije znala da uradi.
 
 

No comments:

Post a Comment