15.9.10

Ode Antić al došao Pižon!


Samo da kažem šteta za Antića, imao je dobre taktike tu i tamo, uveo nas je medju top 16 najboljih na svetu (sp 2010) ... teško da će ga neko dobro zameniti al dobro videćemo...


da damo i šansu ovom zvezdašu... pa ako bude gori, u ovom sportu se bar brzo menjaju treneri...
 

Dosadašnji selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić, koji je danas odlukom Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije (FSS) smenjen sa te funkcije, 49. je stručnjak koji je sedeo na klupi našeg državnog tima od 1920. godine.
Pižon je trenerskim poslom počeo da se bavi 1989. godine, a najveći uspeh postigao je sa mladom reprezentacijom Srbije i Crne Gore plasmanom u finale šampionata Evrope 2004. u Nemačkoj.

Nekada jedan od najboljih fudbalera Jugoslavije, najveći deo igračke karijere proveo je u Crvenoj zvezdi. Bio je predvodnik generacije "crveno-belih" koja se 1979. godine domogla finala Kupa UEFA. Zbog velikog doprinosa sjajnim rezultatima našeg najtorfejnijeg kluba pripala mu je počasna titula "četvrte Zvezdine zvezde". 



Bivša Jugoslavija bila je poznata kao zemlja u kojoj se rado prihvatala praksa kolektivnog odlučivanja, pa je takvu sudbinu delila i reprezentacija naše zemlje.
Od 1945. do 2001. godine najbolje fudbalere sa ovih prostora predvodilo je čak 14 selektorskih komisija. Najbrojnije, kojima je Savez pribegavao u tri navrata, činilo je čak pet članova.

No comments:

Post a Comment