22.9.10

Ćuruvija dobija ulica a Gadijev i Panić po spomenik


Odbornici Skupštine grada usvojili su odluku da se drugi deo ulice Baja Pivljanina na Savskom vencu preimenuje u Ulicu Slavka Ćuruvije. Doneta i odluku o podizanju spomenika književniku Miloradu Paviću i bivšem predsedniku Azerbejdžana Gajdaru Alijevu.
Odluku da se drugi deo ulice Baja Pivljanina na Savskom vencu preimenuje u ulicu Slavka Ćuruvije, usvojena je od strane odbornika Skupštine grada Beograda.

U obrazloženju je navedeno da je gradska Komisija za spomenike i nazive trgova i ulica tu odluku donela na osnovu usvojenih kriterijuma, a nakon što je razmotrila predlog Udruženja novinara Srbije.
Novinar Slavko Ćuruvija, osnivač "Dnevnog telegrafa" i "Evropljanina", ubijen je 11. aprila 1999. godine u centru Beograda, a njegove ubice još nisu pronađene.
Odbornici su, na kraju današnjeg zasedanja, doneli i odluku o podizanju spomenika bivšem predsedniku Azerbejdžana Gajdaru Alijevu (1923-2003) i istaknutom srpskom književniku Miloradu Paviću.
Ova odluka je doneta na inicijativu ambasade Azerbejdžana u Beogradu da, u okviru donacije za rekonstrukciju Tašmajdanskog parka, finansira izgradnju ta dva spomenika.

Stvarno nemam ništa protiv da Ćuruvija dobije ulicu... ali zašto naša vlast komplikuje svima nama život pa tako ista ulica, od raskrsnice do raskrsnice menja nazive, umesto lepo kad se bude gradio neki novi kvart i nova ulica da se nazove po dotičnom, nego stare ulice se rasparčavaju pa sad imamo duplo više imena ulica nego samih ulica?  Svaka čast taksistima stvarno treba popamtiti sva ta imena ulica i lokacije...


 A to što dižemo Alijevu ex predsedniku Azerbejdžana spomenik... šta je on uradio ikad za Srbiju, Beograd?
Ali dobro nema veze pare su glavna stvar, spomenike iovako niko i ne gleda a Azerbejdžanci će donirati/finansirati obnovu Tašmajdanskog parka koji izgleda zaista oronulo u odnosu na slike mog detinjstva kako trčkaram tamo a nema ni naznaka od rupe na asfaltu... pesak na igralištu...gomila dece... sfrj... good times... kako kome :P

No comments:

Post a Comment