24.8.10

Zimski red vožnje danas stupio na snagu a uskoro neke novotarije u GSP-u


Zimski red vožnje za Gradsko saobraćajno preduzeće „Beograd” stupio je na snagu danas, saopšteno je na konferenciji za novinare održanoj u pogonu ovog prevoznika u Novom Beogradu. Na beogradskim ulicama od danas se u tzv. špicu nalazi ukupno  952 tramvaja, trolejbusa i autobusa najvećeg gradskog prevoznika. Pored njih, Beograđane prevozi i 333 autobusa privatnih prevoznika, što ukupno čini 1.285 vozila.  

Prema rečima Nikolića, do sredine novembra na beogradskim ulicama trebalo bi da se pojavi 83 nova trolejbusa, koji ovih dana sukcesivno stižu iz Belorusije. Proleća naredne godine u naš grad treba da stigne i  prvi od ukupno 30 novih, modernih tramvaja koje je Beograd kupio u Španiji. (jedva čekam da se provozam :D)

– Ovih dana vode se razgovori i o kupovini 250 novih autobusa. U pitanju su niskopodna i srednjepodna  vozila, opremljena klima-uređajima i najsavremenijom opremom – rekao je Nikolić.

 

– Pored 300 kontrolora koje putnici mogu prepoznati po fluorescentnim prslucima, ovih dana uvešćemo i supervizore u uniformama našeg preduzeća. Njihova ovlašćenja bića da kontrolišu putnike, ali i rad samih kontrolora. Supervizori će biti opremljeni UV lampama i tzv. validatorima, uređajima za otkrivanje falsifikovanih karata i markica. Takav način kontrole biće primenjivan do Nove godine, a onda ćemo sumirati rezultate i odlučiti šta dalje – rekao je Radosav Nikolić.

Nikolić je dodao da je upravo završen tender za ugradnju GPS uređaja u sva vozila GSP „Beograd”, kao i implementaciju tzv. tiketing sistema, tačnije novog sistema za prodaju karata. On je izrazio očekivanje da će ove novine biti realizovane početkom naredne godine.

U GSP „Beograd” ističu da će već od naredne nedelje početi da pripremaju svoja vozila za rad u zimskim uslovima, tj. da će servisirati sisteme za grejanje, uređaje za startovanje motora i početi montažu zimskih guma. 



a evo citat sa madzonea legendarno zaista iz 2009-ete godine!
"Evo, ekskluzivno, danas u Beograd su stigla još tri švajcarska tramvaja iz Bazela marke Duewag 4/6. U skorijoj budućnosti bi trebali stići još 18 komada :D

Inače, tramvaji su u odličnom stanju s obzirom da datiraju iz 1967. godine."
!!!  

No comments:

Post a Comment