12.1.10

Ukrajinski biraci bi da prodaju glasove!



Ukrajinski birači nude svoje glasove za predstojeće predsedničke izbore na prodaju preko Interneta, a cena je između 300 i 500 grivni (37-63 dolara).

Nekoliko takvih ponuda pojavilo se do sada od građana koji kažu da su razočarani, i da su spremni da prodaju svoje glasove za izbore zakazane za 17. januar , preneo je Rojters. "Ne verujem u našu demokratiju, i zato prodajem svoj glas", navedeno je u jednom oglasu na Internetu.


U drugoj ponudi iz Kijeva građanin kaže da je "potpuno indiferentan ko će pobediti, i zato prodaje glas". Državna služba bezbednosti nema za sada komentar o ovakvim ponudama, ali je zvaničnik centralne izborne komisije rekao da je kupovina glasova ilegalna i kažnjiva.

"Kakva sjajna ideja. Osnovati nevladinu organizaciju glasaca koji su neodlucni. Zamislite da nas bude 50000 polomili bi se politicari oko nas. A ovako zaobilazno ostavimo mogucnost da partije i pojedinci finansiraju nevladinu organizaciju. Glasamo za onog ko da najvecu donaciju. Znaci nema prodaje glasova nema niceg nelegalnog em opokupimo lovu od pozicije i opozicije. Kvarno taman koliko i oni."

No comments:

Post a Comment