14.1.10

BIA predala izvestaj o raduSkupštinski Odbor za odbranu i bezbednost prihvatio je danas izveštaj o radu Bezbednosne informativne agencije za period od marta do oktobra 2009. godine kao i izveštaj o stanju bezbednosti u Srbiji u kom se navodi da je stanje bezbednosti stabilno, ali da postoje stalni rizici po bezbednost.

Za izveštaj su glasali članovi odbora iz vladajuće koalicije dok su poslanici Srpske radikalne stranke bili uzdržani jer je, prema njihovoj oceni, izveštaj nepotpun i više saznanja i detalja o problemima u Srbiji moglo se saznati iz medijskih tekstova.

Direktor BIA je rekao i da su albanske separatističko vođe promenile politiku i pokušale da celu teritoriju Kosova stave pod svoju kontrolu, naseljavajući Albance na sever pokrajine. Zbog toga je, tvrdi on, bilo oružanih sukoba, a fizički su bili svakodnevni.
Ukoliko 2010. godine Međunarodni sud pravde donese odluku koja će biti negativna po Albance sa Kosova, postoji opasnost da dođe do nove eskalacije sukoba - zaključio je Saša Vukadinović.

No comments:

Post a Comment