22.12.10

Sa TV-a HD na karticu


Panasonic je najavio novi HD televizor od 42 inča koji će se pojaviti kao prvi predstavnik nove G3 serije, a koji će omogućiti i snimanje televizijskog prenosa direktno na SD karticu! Većina ljudi koji štede za kupovinu ovakvog televizora već sigurno imaju neki od uređaja za snimanje, ali još jedna opcija snimanja nije na odmet. Model TH-L42G3 podržava SD, SDHC i SDHX kartice, međutim, snimak je moguće reprodukovati samo na Viera televizorima (nije mi ovo najjasnije al dobro, zaštite se danas barem lako obaraju), što donekle umanjuje primenu ove tehnologije. Daljinski upravljač dolazi sa tasterom za snimanje i Viera Schedules opcijom koja omogućava programiranje snimanja u željeno vreme. Kartica od 64GB je dovoljna za 5 sati programa u HD rezoluciji od 1920 x 1080 na 24 Mbps.  
Međutim, kada se uzme u obzir cena kartice, ovo rešenje i nije finansijski isplativo. Stoga je Panasonic bio uviđajan i na zadnjoj strani televizora postavio USB port koji omogućava povezivanje HDD-a za snimanje TV programa 
(a taman sam hteo da kažem da je budućnost ove tehnologije LCD + HDD od mnogo TB).


Za sada nije poznata cena ovog modela koji će se naći u prodaji u Japanu, u februaru 2011. godine. Pored mogućnosti snimanja na SD karticu, televizor poseduje LED-backlit LCD displej i koristi IPS tehnologiju za bolje uglove gledanja. TH-L42G3 ima dva HDMI porta, Ethernet port i Viera Link pomoću kojeg možete prikačiti kameru i direktno pregledati slike i video sa nje.

No comments:

Post a Comment