21.12.10

Ode Milo ali takvi se uvek vraćaju po još


Milo Đukanović obavestio javnost da podnosi ostavku uz reči "odlazim čiste savesti i uzdignuta čela" yeah right!!!
Igor Lukšić predložen za novog premijera. Sa mesta potpredsednika Vlade Crne Gore povlači se i Svetozar Marović.
Milo Đukanović saopštio je danas javnosti da je odllučio da podnese ostavku na premijersku funkciju.

Đukanović je rekao da vreme koje je proveo na najodgovornijim funkcijama dugo - dve decenije.

"Povukao sam se nakon uspešnog referenduma 2006.godine i redovnih izbora održanih u jesen 2006, nakon ubedljive pobede Koalicije za evropsku Crnu Goru. Splet okolnosti je učinio da 2008. ponovo dođem na vlast. Danas kada je Crna Gora stabilna država koja je izašla iz recesije, kada je postala kandidat za članstvo u EU i kada se nalazi u predvorju NATO-a prepoznata kao uspešna evropska priča na Balkanu i faktor regionalne stabilnosti stekli su se uslovi za moje povlačenje iz izvršne vlasti", rekao je Đukanović.

On je istakao da je procenio da ličnim činom o povlačenju sa mesta predsednika Vlade stvara uslove za promene u Vladi, "čime će potvrditi da Crna Gora ima evropski kapacitet da nastavi putem političkih i ekonomskih reformi".

Đukanović je potvrdio da će ostati na čelu DPS, da ostaje u Crnoj Gori i da će nastaviti da se bavi biznisom (tako da će u stvari vladati iz senke a ne kao do sad).


http://www.frka.rs/Portfolio/Politika/Kampanje%20Crna%20Gora/slides/Milo%20Djukanovic%20za%20predsednika%20Crne%20Gore%20-%20bilbord.jpg

Upitan da li se plaši da će završiti kao bivši hrvatski premijer Ivo Sanader, Đukanović je kazao da je svako "poistovećivanje sa scenarijima u okruženju samo posledica neprofesionalnosti ljudi koji rade u nekim medijima u Crnoj Gori i njihove pataloške opsednusti njime".

"Želim im da ih to što pre prođe", kazao je Đukanović i dodao da "čita ta trućanja".

Upitan da li namerava da se vrati na mesto premijera, kao što je uradio nakon što se 2006. godine povukao sa državnih funkcija i da li može garantovati da recimo 2013. ponovo neće biti premijer, on je kazao "Bože zdravlja, videćemo", ali je dodao da se nada da će njegova odluka da ode sa mesta premijera biti trajna.

Đukanović je obavestio danas Predsedništvo DPS da se povlači sa funkcije, a rukovodstvo vladajuće partije za mandatara je odredilo dosadašnjeg potpredsednika vlade i ministra finansija Igora Lukšića, saznaje TVCG.

Očekuje se da Lukšić poslanicima crnogorskog parlamenta uskoro saopšti sastav svog kabineta. TVCG saznaje da će biti promena u sastavu vlade.

Dosadašnji potpredsednik vlade Svetozar Marović danas je potvrdio ranije saopštenu nameru o napuštanju vlade u slučaju Đukanovićevog odlaska.

No comments:

Post a Comment