23.12.10

GSP skuplji za 20 posto od nove


Zbog poskupljenja goriva, gradski prevoz u Beogradu poskupeće od Nove godine u proseku za 20 odsto, saopštila Gradska uprva.
Gradska uprava je prinuđena da koriguje cenu javnog gradskog prevoza u Beogradu za oko 20 odsto od 1. januara 2011. godine, saopšteno je danas. Osnovni razlog poskupljenja je porast cene goriva, koja je, u februaru prošle godine iznosila 75,3 dinara po litru, a na danas znosi 105,22 dinara, ili 40 odsto.


Grad se opredelio da cene poveća do nivoa koji garantuje redovan broj vozila na ulicama grada, pa će tako cena markice po novom cenovniku za učenike osnovnih škola iznosi 600 odnosno 800 dinara, u zavisnosti  od zone, a za učenike srednjih škola, studente i penzionere 1.100 odnosno 1.500 dinara.
Cena pojedinačne karte kupljene van vozila od 1. januara biće 50 dinara, u vozilu 100 dinara, dok cena doplatne karte nije korigovana, a grad će i dalje nastaviti da sugrađanima obezbeđuje subvencije, navodi se u saopštenju.

Samo nek mi neko ko živi van Beograda kaže, vau ti živiš u Beogradu tamo je sve jeftinije.... 
jeeeeste... ali sutra malo... skuplje iznajmljivati stan u BG-u nego u nekim evropskim prestonicama, plate bednije nego što zaradjuje sirotinja po Italiji... a cene po prodavnicama Evropske... 

No comments:

Post a Comment