27.11.10

U Srbiji je sve lažno pa i policajci


Gradska uprava Beograda upozorila je građane na pojavu lažnih komunalnih policajaca i opasnost od prevara. 
Na Novom Beogradu, kao i na vidikovačkoj pijaci, juče se pojavilo nekoliko muškaraca u tamnim jaknama koji su se lažno predstavljali kao komunalni policajci Beograda.
Na Novom Beogradu i vidikovačkoj pijaci nekoliko muškaraca se lažno predstavljalo kao komunalni policajci grada Beograda, zbog čega se iz gradske vlasti apeluje na građena da ne nasedaju na pokušaje lažnog predstavljanja i da od komunalnog policajca uvek mogu da zatraže legitimaciju (kao da će pravi pandur da ti pokaže legitimaciju..., od sad svaki koji me zaustavi misliću da je lažni :P)

bg-komunalni-policajciv.jpg

Komunalne policajce građani mogu da prepoznaju po nekoliko obeležja - policajci nose kačket na glavi, na levom rukavu uniforme imaju oznaku grada Beograda, a ispod nje znak Komunalne policije.
Na desnoj strani jakne ispisano je prezime policajca, a na levoj je grb grada Beograda sa identifikacionim brojem, koji mora da se poklapa s brojem u legitimaciji, navodi se u saopštenju i dodaje da su komunalni policajci dužni da prilikom intervencije pokažu službenu legitimaciju. (a cena kompleta uniforme sa kačketom i izrada legitimacije je manja od pedeset eur i uopšte nije kompleksna, svako kad bi hteo mogao bi "da napravi" tu uniformu... mogli su malo da se potrude pa da im kao i pravim policajcima daju značke i šapke a ne odštampan grb i najobičniji kačket!)

No comments:

Post a Comment