25.11.10

Putin najavljuje integracije Rusije i EU


Predsednik ruske vlade Vladimir Putin, koji će se sutra u Berlinu sastati sa kancelarom Angelom Merkel, založio se za stvaranje jedne slobodne trgovinske zone i zajedničke industrijske politike svoje zemlje sa Evropskom unijom. 

(tehnički i rusija spada u zemlje Evrope, te stoga kad bi htela mogla bi da pokrene proces ulaženja u eu, mada suviše su oni "jaki&ponosni" da se bratski udruže sa eu zemljama...)


On je u autorskom prilogu za ''Zidojče cajtung'' pledirao za ''harmonično privredno društvo od Lisabona do Vladivostoka'' i rekao da bi ubuduće mogla da dođe u pitanje i eventualno zona slobodne trgovine.
 

Putin smatra da bi bile smislene strategijske alijanse firmi u oblasti brodogradnje, auto-industrije, vazduhopolovne industrije, tehnologija za istraživanje svemira, medicine, farmakoindustrije...

Ruski premijer se založio za ukidanje viznog režima i napisao da vizna sloboda ne bi trebalo da bude kraj, već početak jedne prave integracije Rusije i EU.
- 'Pravo partnerstvo će na ovom kontinentu ostati nemoguće, sve dok se ljudski i poslovni kontakti budu ometali. Najveći ometajući faktor je postojeći vizni režima izmedju Rusije i EU. Iz našeg ugla, uvođenje vizne slobode ne treba da bude manifestovano kao kraj, nego početak prave integracije Rusije i EU - napisao je Putin za ''Zidojče cajtung'' u čijoj organizaciji se održava veliki skup privrednika obe strane, na kojem će učestvovati Putin i Angela Merkel.

No comments:

Post a Comment