15.11.10

Dodik položio predsedničku zakletvu


Novoizabrani predsednik RS Milorad Dodik poručio je da je njegov cilj jaka, stabilna, demokratska i prosperitetna RS sa nadležnostima koje su joj date Dejtonskim sporazumom. Izabran predsednik Skupštine RS i potpredsednici.
prava srpska trobojka, a ne grb i kruna na njoj...

 "Ja sam za moguću BiH, a ona je moguća samo sa RS i nadležnostima koje su joj potvrđene Dejtonskim sporazumom. Oni koji sanjaju unitarnu BiH, ili koji se nadaju da će pod plaštom evropskih integracija razvlastiti RS, treba da znaju da mi nikada i ni pod kojim uslovima nećemo odustati od svoje autonomije, ni po cenu ulaska u Evropsku uniju", kazao je Dodik u inauguralnom govoru u skupštini RS.

"Mi u RS možemo samo da damo punu podršku predsednicima Srbije i Hrvatske, koji su na ove prostore posle gotovo dve decenije doneli jedan novi optimizam koji će dodatno stabilizovati ceo region", naglasio je predsednik RS. 

Zakletvu su položili i novoizabrani potpredsednici Emil Vlajki i Enes Suljkanović.

U Parlementu RS izabrano je i novo skupštinsko rukovodstvo. Igor Radojičić iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) danas je ponovo izabran za predsednika skupštine RS, dok su za potpredsednike parlamenta izabrani Snježana Božić iz Srpske demokratske stranke (SDS) i Ramiz Salkić iz Stranke demokratske akcije (SDA).

Inauguraciji predsednika i potpredsednika RS prisustvovali su predsednik Srbije Boris Tadić, ambasadori dvadesetak zemalja akreditovanih u BiH među kojima su i ambasadori Srbije, Hrvatske, Crne Gore, SAD, Rusije, Nemačke i Francuske. 

No comments:

Post a Comment