19.10.10

Sastanak načelnika generalštabova Rusije i Srbije


Sastali se načelnici Generalštabova. I sve bi to prošlo u najboljem redu da ja, jel sam morao da primetim jednu bitnu razliku. Naš načelnik generalštaba je general-potpukovnik a ruski je general-armije, dakle dva čina veći od našeg Miletića. U Rusiji postoji još jedan veći čin General Maršala i tek taj je iznad svih ovih... lol


Pitam se da li mu je salutirao sa poštovanjem, pošto bi da je slučajno general-potpukovnik Miletić u ruskoj vojsci, samo tako bi trčkarao za ovim generalom armije po sokić do kantine ako se ovom tako ćefne.
Pogledajte razliku izmedju zvezdica tj epolete hehe

miletic-makarov-527.jpg



Miletić je podsetio da Vojska Srbije raspolaže velikom količinom borbenih sistema i naoružanja koji potiču iz bivšeg Sovjetskog Saveza (sve starije od 20+ godina btw.), naglašavajući da će servisiranje te opreme zakođe biti jedan od vidova saradnje.

Postoji mogućnost da isporučimo našu tehniku (ako ispunimo šta oni traže btw.) a ono našta smo usredsređeni je saradnja "sa punom krvlju i otvorenog srca" sa srpskim narodom, rekao je Makarov.
Makarov će sutra obići Specijalnu brigadu Vojsku Srbije. (da vidi jel ima šta kvalitetno kod nas, pa će se pregovarati ako se momci pokažu hah)

Za vreme SFRJ generalskih činova bilo je između 170 i 220 aktivnih!, a za vreme cele socijalističke Jugoslavije bilo ih je više od 960.
Kraljevina Jugoslavija imala je 12 miliona stanovnika, pred Drugi svetski rad 15, a posle Drugog svetskog rata Jugoslavija je imala 22 miliona stanovnika.
  

A sad hah brojke su više nego smešne.. par desetina generala, 8-9 miliona stanovnika (više se niko ne usudjuje da daje prognoze)

No comments:

Post a Comment