12.10.10

Medvedev Švarcenegeru "Kad te Čajkom provozam ja da se ošamutiš od brzinu"



Arnold Švarceneger u poseti Rusiji na poziv predsednika Dmitrija Medvedeva, a kako se njih dvojica provode, možete pratiti na Twitteru. (dopisuju se preko njega - e sad da li neko kuca umesto njih to ne znam...)

"U ovome trenutku Moskva nema gradonačelnika", rekao je Medvedev Švarcenegeru.

"Da imate rusko državljanstvo mogli biste ovde da dobijete posao", našalio se ruski predsednik koji je smenio Jurija Lužkova s dužnosti gradonačelnika krajem septembra.

A onda su se dva drugara pozabavila i ozbiljnijim projektima. Švarceneger je izrazio nadu da SAD mogu da pomognu Rusiji u sferi visokih tehnologija, ocenivši da ta zemlja ima ogroman potencijal za ekonomski razvoj.




 

Švarceneger predvodi delegaciju potencijalnih investitora i predstavnika kompanija koji rade u kaliformnijskoj Silicijumskoj dolini, centru za naučna istraživanja.

"Rusija ima ogroman potencijal za ekonomski razvoj. Sada je idelano vreme za jačanje ruske ekonomske snage. Nadamo se da možemo Rusiji pružiti pomoć, između ostalog, u sferi visokih tehnologija i biotehnologija", rekao je Švarceneger u intervjuu kanalu Rusija 24.



Koordinator projekta "Skolkovo", bogataš Viktor Vekseljberg izjavio je, međutim, da će taj projekat brzo biti realizovan i funkcionisati samo ukoliko se "pojavi kritička intelektualna masa, koja će generisati nove ideje".



"Ubeđen sam da ruski naučnici, koji se bave inovacionim istraživanjima, uz podršku američkih kolega mogu da naprave pravi tehnološki bum", kazao je Švarceneger.

Medvedev je nakon tog susreta lično odvezao Švarcenegera u Skolkovo, u svom automobilu "čajka". (model je extra primer klasika 50-60ih)


U Skolkovu je planiran sastanak s ruskim naučnicima i američkom delegacijom, u kojoj su, između ostalih, vrhunski menadžeri kompanija Gugl (Google), Majkrosoft (Microsoft) i Orakl (Oracle).

No comments:

Post a Comment