1.10.10

Facebook prelazi na HD slike !


Prema poslednjim istraživanjima, Facebook je u poslednje vreme preuzeo apsolutni primat kao najpopularniji servis za deljenje fotografija na internetu, čak i pored činjenice da je maksimalna dimenzija fotografija bila veoma malih 604 piksela, mnogo manje nego što su u stanju da isporuče moderni digitalni fotoaparati, pa i telefoni. 
Povećanje na 720 piksela iz marta ove godine nije donelo značajan napredak, ali se na tome nije stalo… nova aplikacija Photos omogućava upload fotografija do rezolucije 2048 piksela, što je napredak od 8 puta. Ovim Facebook gotovo ravnopravno može da konkuriše specijalizovanim servisima, kojima su se korisnici do sada okretali ukoliko su želeli ili imali potrebu da dele fotografije viših rezolucija.


Uz ovu izmenu, i mnogi aspekti interfejsa doživeće izmene, neki relativno blage, a neki daleko ozbiljnije – biće dorađene mogućnosti pregledanja fotografija, tagovanje prijatelja kako na jednoj, tako i na više fotografija, a unapređena je i aplikacija za sami upload radi veće efikasnosti i stabilnosti. Nove mogućnosti su trenutno u fazi testiranja, a svim korisnicima Facebooka će biti dostupne u narednih nekoliko nedelja. 


Hehehe znači apgrejdoao sam monitor u pravo vreme hehehehe

No comments:

Post a Comment