2.9.10

Samsung Galaxy Tab - ubica iPAD-a ?


Samsung je danas na konferenciji IFA u Berlinu predstavio Galaxy Tab, novi tablet računar, koji po mnogima predstavlja ozbiljnu konkurenciju iPadu.Uređaj korisnicima nudi "novu galaksiju mogućnosti", rekao je izvršni direktora Samsunga za Europu, Tomas Rihter. Novi tablet je težak 380 grama, gotovo tri puta manje od iPada i ima ekran od sedam inča, što je gotovo za trećinu manje od iPadovog.
Pogoni ga Googleov OS Android 2.2, na kom se, za razliku od iPada, može raditi s novim HTML5 i Flashom .

(posebno važan je flash tj. tona igara na istom!! - još jedan ogroman plus)

"Galaxy Tab je dizajniran da bi korisnicima omogućio maksimizovanje online iskustva, bez obzira na to gde se nalazili", rekao je Rihter.


Cena novog uređaja variraće u zavisnosti od telekomunikacijskih operatera preko kojih se Galaxy Tab bude prodavao. Prodaja počinje u oktobru u Evropi, a kasnije tokom jeseni u SAD-u i Aziji.

Uređaj podržava Bluetooth, Wi-Fi, i 3G mreže, i trebalo bi da predstavlja kombinacija pametnog mobitela i laptopa. Preko njega će biti moguće voditi razgovore bez obzira na to gde se korisnici nalazili, najavljuje Samsung.

Dve kamere
Galaxy Tab dolazi sa dve kamere, od kojih je jedna smeštena na pozadini uređaja i ima blic, a druga, na prednjoj strani, i služiće za video razgovore. Samsung tvrdi da će Galaxy pružati mogućnost osam sati kontinuiranog korišćenja multimedijalnih sadržaja, ili sedam sati puštanja videa.

Samsung, drugi najveći proizvođač mobilnih telefona nakon Nokije, u prošlom kvartalu zabeležio je rekordni profit od 3,6 milijarde dolara, ali kompanija upozorava da će jačanje konkurencije u nadolazećim kvartalima nagristi tu marginu profita. 


Specifikacije:     
Procesor 
1 GHz (verovatno arm serije)
Memorija
16GB ili 32GB modeli (fleš memorije!) i MicroSD slot za memorijske kartice
(sasvim zadovoljavajuće za sadašnje potrebe)
Rezolucija ekrana
1024 × 600 piksela (moglo je i bolje ali mali je ekran za hd ready)
Kamere
3.0 MP AFkamera sa led blicem i 1.3 MP kamera za video razgovore

Prosto idealna stvar za surfovanje netom iz bilo kog dela stana, grada, dela sveta... pod uslovom da ste pri nekoj bežičnoj vezi... za koju godinu kako ovakve stvarčice pojeftine na prihvatljiv za srpske uslove nivo, definitivno ću da pazarim jedan ovakav uredjaj...  

za surfovanje po netu dušu dalo, nije baš najbolje za kucanje (infoverzum) ali može i za to da prodje...


slika dole je rešenje za brže kucanje na tabletima nove generacije (rešenje je prikazano za ipad) ali opet onda se gubi razlika izmedju laptopa i tableta...  ne mogu i jare i pare...
 dakle tableti su idealni za pregledanje web i ostalog sadržaja ali za baš neko kucanje veće od tweeter i fb statusa nisu preporučljivi zbog sporosti unosa sadržaja....

No comments:

Post a Comment