7.9.10

Parada ponosa zakazana za 10.10.2010.


Dakle evo i zvanično zakazana parada srama u našem glavnom gradu... Srbija to ne sme da proguta i dozvoli tako nešto u svojim gradovima. Nisam homofob, ali zašto paradirati kad se većina razlikuje protiv tebe i na tebe će silom reagovati?  
Ne shvatam poentu... radi kući šta hoćeš, na poslu budi profesionalan i to je to... budi normalan.. ne treba paradirati sa tim... svaka svoja frakcija, vera, uverenje, fetiš, ma svi imaju svoj forum, tamo se dogovarajte, pričajte i dogovarajte interna kućna druženja ali batalite ulicu to nikome dobro nije donelo.



Organizatori ovogodišnje parade ponosa su Gej-strejt alijansa, Kvirija centar i Grupa za podršku gej-muškarcima iz Novog Sada.

Kako su naveli na konferenciji za novinare, učesnici parade okupiće se u parku Manjež u centru, a povorka će se kretati Nemanjinom, do Vlade Srbije, zatim ulicom Kneza MIloša, Masarikovom, a završiće se žurkom u Studentskom kulturnom centru.

Prema njihovim rečima, park Manjež će biti početna tačka Parade ponosa, pošto je tokom 1070-ih (ili greška u kucanju ili se verovatno mislilo na 1970-ete?) godina bio jedno od glavnih okupljališta gej-populacije u Beogradu.

Organizatori su takođe naveli da je skup juče prijavljen policiji u opštini Savski venac.

Lazar Pavlović, predsednik Gej-strejt alijanse, rekao je da je predviđena maršruta učesnicima Parade ponosa veoma važna i zbog toga što će se tokom šetnje proći pokraj vlade i važnih ministarstava.

Pavlović je rekao da, za razliku od prošle godine, kada parada ponosa nije održana, ovoga puta za tu manifestaciju postoji jasna politička podrška. 

On je naveo da su održavanje ovakvog skupa podržali predsednik Srbije Boris Tadić, zamenik predsednika vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović, kao i većina parlamentarnih stranaka. 


(baš da vidim predsednika i premijera da otvoreno prodju sa vama da se pokaže kako podržavaju vaš cilj... pa dan posle toga bi bio vojni puč!)

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Markovic Plama izjavio je danas da je ta stranka protiv odrzavanja Parade ponosa.

"Jedinstvena Srbija i ja, čovek koji živi u centralnom delu Srbije, nikada nećemo podrzati tu 'paradu srama', jer mislim da Srbija ima mnogo lepših stvari da pokaže na ulicama Beograda, a ne da pokazujemo kako se dva muškarca ljube u usta", rekao je Marković novinarima u Jagodini.

Kako prenosi Televizija "Palma plus", Marković je rekao da je održavanje Parade ponosa "velika sramota za Srbiju" i pozvao učesnike i organizatore da to rade "u četiri zida, gde niko ne može da ih vidi, a ne da se pokazuju građanima Srbije". (baš o tome sam ja pričao gore!)

 

 

No comments:

Post a Comment