20.9.10

Izvod 20-og septembra 2010-e


Dakle izvod vesti za današnji dan počinjem sa mojim imenjakom, naime Britansku prekomorsku teritoriju Bermudska ostrva pogodio je uragan Igor, koji je sa sobom doneo ogromne talase i jake vetrove, izazivajući poplave, rušeći drveće i električne stubove, zbog čega je na hiljade domaćinstava ostalo bez električne energije.  Za sad bez žrtava, slika dole je Nasina slika uragana Igora od 15-og septembra, kada je bio daleko jači.



A sad rubrika verovali ili ne.... 
 Fudbalski savez Togoa optužio je danas bivšeg selektora te zemlje, Čanila Banu da je odveo lažnu reprezentaciju te zemlje na prijateljsku utakmicu sa Bahreinom i suspendovao ga je na tri godine.
Tim sastavljen od neidentifikovanih igrača koji su tvrdili da predstavljaju reprezentaciju Togoa, izgubio je 7. septembra u prijateljskoj utakmici od Bahreina sa 3:0. 

Privremena fudbalski savez Togoa i Ministarstvo sporta saopštili su da taj tim nije bio ovlašćen da predstavlja zemlju i da nije imao dozvolu da putuje u Bahrein.

Aha sigurnooo se udavio od parčeta mesa... još jedan dokaz da je duga ruka zakona tj. ruske (federalne) službe bezbednosti (FSB) tj. ex KGB

Nekadašni visoki oficir ruske obaveštajne službe (KGB) Sergej Tretjakov, koji je 2000. godine prebegao u SAD, zadavio se parčetom mesa, utvrđeno je autopsijom čije nalaze prenosi agencija AP.

Plemenito od komšija, u holivudskom stilu... ali opet ima delova za verovati ili ne...
Ivan Plevnik (56), koji se nalazio na svom brodu, pokušavao je da se izbori sa nabujalom rekom, a spasilačke ekipe nisu mogle da ga vrate na obalu zbog jakih struja, preneo je britanski "Telegraf".

Posle nekoliko sati bezuspešnih pokušaja, u pomoć je došao helikopter.

 
Plevnik je prvo oklevao da napusti brod, ali nakon što je situacija postala dramatična, spasilac ga je samo zgrabio i "završili" su u vazduhu.

Spasilac je Plevnika izvukao u poslednjem trenutku, nekoliko sekundi pre nego što je brod potonuo u Savu.

 
Ivan Plevnik je međutim razočaran zbog potapanja broda i najavljuje tužbu, piše hrvatski "Večernji list".
 
On tvrdi da je imao situaciju pod kontrolom i da je molio spasioce da ne prilaze, jer je znao da će helikopter napraviti još veće talase i potopiti brod , prenosi "Večernji list."
 
Plevnik je rekao da je sve što ima uložio u brod "Sim pa tam" i da na brodu nije bilo rupe, kako su spasioci tvrdili.
 
Lučka kapetanija istražiće slučaj, preneo je "Večernji list". 

Jedna lepa vest za mobilne zavisnike u Srbiji... 
Premijer Srbije, Mirko Cvetković, najavio je da će Vlada ukinuti dodatni porez na usluge mobilne telefonije od 1. januara 2011. godine.
Vlada Srbije uvela je u junu 2009. takozvani krizni porez od 10% na usluge mobilne telefonije u okviru mera za smanjenje budžetskog deficita.

Porez je, navodno, trebalo da bude ukinut sa prvim znacima ekonomskog oporavka. Prema zvaničnim podacima,
Srbija je u prvom kvartalu 2010. izašla iz recesije, tako da su se stekli uslovi za ukidanje poreza.
 

No comments:

Post a Comment