2.9.10

Ambasador Piksi


Dragan Stojković prihvatio ponudu japanske vlade da postane "ambasador za sport". Porede ga sa menadžerom Arsenala, koji ga obožava.
Priznanja ne prestaju da stižu na adresu Dragana Stojkovića Piksija. Vlada Japana ponudila mu je da bude "most" između zemlje izlazećeg sunce i rodne Srbije.

"Ovdašnja vlada uputila mi je predlog da postanem ambasador za sport, da jačam veze Japana i Srbije, da budem deo projekta od kojeg se u budućnosti mnogo očekuje. Prihvatio sam, naravno, zar se to odbija?! Spreman sam da nastavim ono što sam već radio, i radim, da unapređujem odnose prijateljskih država, da učvrstim priču koja ima temelj", izjavio je Stojković za "Sport".

Piksi je Japance "osvojio" kao igrač, a sada isto čini kao trener - porede ga sa Arsenom Vengerom.


"Prijaju poređenja. I što je još lepše, uklapaju se u ono što sam govorio kada sam svojevremeno preuzeo Nagoju. Tada sam rekao da sam došao da napravim Arsenal. Igramo moderno, brzo, napadački, uvek na pobedu. Svi se slažu u oceni da Nagoja igra najlepše u Japanu. Nema većeg priznanja za trenera. A rezultat prati igru".

Često se čuje sa Vengerom.

"Prijatelji smo za vek vekova. Radio je ovde, poznaje prilike, zato me je zvao i čestitao, rekao da sam uradio veliku stvar i poželeo da ništa ne menjam. Zamislite koliko me je iznenadio kada mi je rekao: 'Dragane, zbog tebe sam se u Londonu pretplatio na TV kanal koji emituje utakmice japanskog prvenstva, jer hoću da vidim kako nosiš šampionski pehar", zaključio je Stojković, čija je Nagoja prva na tabeli posle 13 kola prvenstva.



Na pitanje da li će se prebaciti da radi u Evropi odgovorio je :
"Naravno da je u Evropi viši nivo, da se igra kvalitetniji fudbal. To nije sporno, ali mnogo toga drugog "visi u vazduhu" kada i pomislim na trenerski posao na Starom kontinentu. Pre svega, moram da istaknem da sam prezadovoljan uslovima, radom, timom u Nagoji, i da ne vidim ni jedan jedini razlog da sada menjam sredinu. Stadioni su krcati, na tribinama je mir, sportski se navija, postoji respekt koji gotovo može da se "dodirne rukom". U Evropi su pritisci nadljudski, mnogo toga se svaljuje trenerima na leđa, nema strpljenja, goli rezultat je u prvom planu. A, kada je tako, malo je mesta za ideju, kreaciju, što je meni jako bitno", kaže Piksi.
 
On je dodao da su mu klupski čelnici obećali da će, ako osvoji titulu, sagraditi novi stadion i nazvati je "Piksi arena".

JEDNOM REČI LEGENDA....  

No comments:

Post a Comment